Burdur'da Karayolu Trafik Haftası

Güncelleme Tarihi:

Burdurda Karayolu Trafik Haftası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 13:43

Burdur'da Karayolu Trafik Haftası

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen programda 'yılın şoförü'ne ödülü verilirken, bisiklet kullanıcılarına kask dağıtıldı.

Burdur'da Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla program düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki programa Vali Şerif Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Trafik Şube Müdürü Mustafa Bede, Burdur Şoförler Odası Başkanı Durmuş Ceylan ile öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Ekipler Amiri Komiser Yardımcısı Hasan Temir, Burdur'da emniyet ve jandarma sorumluluk bölgesinde 808 maddi hasarlı, 28 ölümlü ve 1128 yaralanmalı trafik kazası meydana geldiğini belirtti. Temir, "Yapılan denetimlerde 359 bin 467 araç ve sürücü kontrol edilerek 35 bin 847 araç sürücüsüne 10 milyon 333 bin 789 TL para cezası uygulandı. 5 bin 102 araç trafikten men edildi. 463 sürücünün belgesine ise çeşitli gerekçelerle el konuldu" dedi. Temir, cezaların çok ağır olmasının insanları suç işlemekten alıkoymadığının uzmanlarca kabul edildiğini de söyledi.

Daha sonra Burdur'da 'yılın şoförü' seçilen ambulans şoförü Zülkarneyn Kuru'ya Vali Şerif Yılmaz tarafından ödül verildi.

Vali Şerif Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından bisiklet kullanıcılarına kask dağıtıldı ve trafik ekipmanlarının sergilendiği stantlar gezildi.

Vali Yılmaz, "Burada asıl amacımız karayolu güvenliğini gündeme taşımak. En çok karşılaştığımız problemlerden birisi bisiklet ve motosikletlerde kask takma alışkanlığının olmaması. Bugün bu alışkanlığın oluşması için gençlerimize kask dağıtıyoruz" diye konuştu..

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!