Burdur'da Kadınlar Günü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Burdurda Kadınlar Günü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2020 17:42

Burdur'da Kadınlar Günü kutlandı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama etkinliği yapıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Öğretmenevindeki programa Vali Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak, Garnizon Komutanı Albay Cenk Baburşah, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ile 80 yıllık evli Merkez Hacılar köyünden Yusuf ve Rukiye Baş çiftiyle öğrenciler katıldı.

Vali Hasan Şıldak, "Kadın sözlere sığmayacak kadar değer ifade eden, hepimizin dünya hayatında, insanlık tarihinde ve kendi tarihimizde yeri her zaman çok ön planda olmuş olan en değerli varlıktır. Kadın deyince en başta annelik, neslin devamı ve aile, çocuk akla geliyor. Kadın demek şefkat, sevgi, nezaket, zariflik, incelik, disiplin, iş ahlakı ve irade, temizlik, ince düşünme ve detay demek" dedi.

Ülkede en çok devlet olarak üzerinde durulan konunun kadına yönelik şiddetin azaltılması olduğuna işaret eden Vali Hasan Şıldak, "Diğer bazı konularda hep üstü örtülen, üzerine titrenilmeyen, geçiştirilen bir konuydu kadına yönelik şiddet. Alınan tedbirlerle ve farkındalıkla artık kadına yönelik şiddet olaylarının üzerine devletimizin bütün mekanizması var gücüyle gitmektedir. Kadına yönelik, en küçük bir aile içi tartışma, bir şiddet, hakaret, tehdit olayı kolluk kuvvetlerimize intikal ettiği andan itibaren emniyet ve jandarmamız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzle bu bilgiyi paylaşarak onu birinci önceliği olarak başından sonuna kadar takip etmekte ve bu olayın büyümemesi için her türlü koruyucu, önleyici tedbiri aldığı gibi buna sebep olan faillerini de en hızlı şekilde adalete teslim etmektedir" diye konuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Güven, kadınların hayatın merkezi ve anlamı olduğunu söyledi. Güven, "Kadını ayrımcılığa tabi tutan, kadını ötekileştiren, kadının hayatla buluşmasını, hayata değer katmasını, hayata güzellikler sunmasını engelleyen bütün yaklaşımları ve tavırları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bir kez daha reddediyoruz" dedi.

Programda Emekevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından 'Kadın' konulu drama gösterisi sunuldu ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen 'Kadın' konulu öykü yarışmasını kazanan öğrencilerle ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece alan kadın sporculara ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Vali Hasan Şıldak ve eşi, 80 yıllık evli Yusuf (104) ve Rukiye Baş (94) çiftine de çiçek verdi. Program Kadın Kooperatifleri ile Halk Eğitim Merkezlerindeki kursiyer kadınların eserlerinin yer aldığı serginin gezilmesiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!