Burdur'da fidan dikim etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Burdurda fidan dikim etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 10:33

Burdur'da fidan dikim etkinliği

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) ile Ziraat Odası işbirliğinde fidan dikimi yapıldı.

TEMA Vakfı Burdur Şubesi ile Burdur Ziraat Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen fidan dikim etkinliği merkeze bağlı Yazıköy'de yapıldı. Yazıköy Muhtarlığı tarafından tahsis edilen köy girişindeki 3 dönüm araziye 300 meşe, ıhlamur ve atkestanesi fidanı dikildi.

Törende konuşan TEMA Vakfı Şube Başkanı Gülser Bülbül, doğal varlıkların sonsuz olmadığını belirterek, "Fakat sınırsızca tüketiyor, yok ediyoruz. Havamızı, suyumuzu, toprağımızı çöplerimizle kimyasal atıklarla kirletiyor, birinci sınıf tarım arazilerine evler yapıp, sanayi tesisleri kuruyor, ormanlarımızı, yeşil alanları, meraları tahrip ediyoruz. Çevreyi koruyamadığımızda aslında kendimize zarar veriyoruz. Buna 'dur' diyecek bir kamuoyu oluşturmalıyız" dedi.

Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir de yapılan çalışmaların gelecek nesillere daha güzel bir doğa bırakmak olduğunu vurgularken, "Bu ülkenin en büyük varlığı ağaçlardır. Yeşile ve ağaçlandırmaya çok önem vermeliyiz. Ziraat Odası olarak bu tür çalışmalara katkı vermekten mutluyuz" diye konuştu.

Daha sonra Yazıköy Ortaokulu öğrencileri tarafından şiirler okundu ardından da fidan dikimi gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!