Burdur Ziraat Odası'ndan tohumluk buğday

Güncelleme Tarihi:

Burdur Ziraat Odasından tohumluk buğday
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2016 10:49

Burdur Ziraat Odası'ndan tohumluk buğday

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Ziraat Odası tarafından bölge üreticisi için 100 ton tohumluk buğday getirildi.
Burdur Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir, bölgede Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (TİGEM) baş bayiliğini yaptıklarını söyledi. Bölgenin ihtiyacı olan tohumlukları TİGEM'den temin ederek satışına başladıklarını anlatan Demir, "Bölgemize uyumlu çeşit 1252 makarnalık buğday, kızıltan 91 makarnalık buğday ve daha önce Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün demonstrasyonlarını yaptığı Eminbey makarnalık buğday tohumunu bölgemiz çiftçilerine faydalı olsun diye getirttik ve tohumluk buğdayların satışına başladık. Bu buğdaylar bölgemize çok uyumludur. Bu tohumlardan dekardan çiftçinin alabileceği verim miktarı çok yüksektir. Bu çeşitler pasa dayanıklı çeşitlerdir" dedi.
Bölgeye uyumlu, kışa dayanıklı ve geçit bölgelerinde yetişebilen tarım 92 arpa çeşidini de çiftçilerin hizmetine sunduklarını kaydeden Demir, şöyle dedi:
"Oda olarak 'aşırı kar edelim' düşüncemiz yok. Çiftçiye hizmet amaçlı çalışıyoruz. Çiftçilerimizin bu çeşitlere yönelmesini, dekardan alacakları yüksek verim ve kaliteli üretim gerçekleştirerek zarar görmeden üretim sezonunu tamamlamalarını diliyorum. Yaklaşık 100 ton civarında tohum getirdik. Bu yıl ülkemizde yaşanan kuraklıktan dolayı tohumda eksiklik var. Fakat TİGEM bize istediğimiz miktarda tohumu gönderdi."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!