Burdur MYO'nun 40'ıncı yılı kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Burdur MYOnun 40ıncı yılı kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 17:14

Burdur MYO'nun 40'ıncı yılı kutlandı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Meslek Yüksekokulu'nun (MYO) kuruluşunun 40'ıncı yılı dolayısıyla vefa buluşması ve kokteyl düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) merkez yemekhanesinde gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, rektör yardımcıları, danışmanlar, akademisyenler ve MYO çalışanları katıldı. Etkinlikte konuşan Teknik Bilimler MYO Müdürü Serkan Öktem, 1976 yılında Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda eğitimlere başladıklarını söyledi. Sonrasında 1982 yılında Akdeniz Üniversitesi, 1992 yılında ise Süleyman Demirel Üniversitesi'ne bağlı faaliyet gösteren okulun 17 Mart 2006 yılında MAKÜ'nün kurulmasıyla serüveninin burada devam ettiğini kaydetti.

MAKÜ Rektörü Adem Korkmaz da meslek yüksekokulların ülke gelişimi ve kalkınmasında hayati derecede öneme sahip olduğunu vurguladı. Rektör Korkmaz, "40'ıncı yılını kutlayan meslek yüksekokulumuz neredeyse ömrümüz kadar hikayesi olan köklü bir kurum" dedi.

Konuşmaların ardından geçmişte Burdur MYO'da görev yapanlara ve akademik personele plaket verildi. Programda 40'ıncı yıla özel pasta da kesildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!