Bucak'ta çam kese böceği mücadelesi

Güncelleme Tarihi:

Bucakta çam kese böceği mücadelesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 11:44

Bucak'ta çam kese böceği mücadelesi

Haberin Devamı

 

BUCAK, (DHA) - BURDUR'un Bucak İlçesi'nde çam kese böceğiyle biyolojik mücadele kapsamında 5 bin avcı böcek ormana salındı.

Bucak Orman İşletme Müdürlüğü tarafından çam kese böceğiyle biyolojik mücadele çalışmaları sürdürülüyor. Bu kapsamında müdürlüğün laboratuvar ortamında ürettiği 5 bin avcı böcek ormanlık alana salındı.

Bucak Orman İşletme Müdürü Mehmet Karabacak, "Ormanlarda yer alan zararlı böceklerle mücadele konusunda doğaya zarar vermeden, doğal ekosistem içerisinde yer alan diğer canlıların zarar görmemesi için kimyasal yöntemlerle ormana ilaç atmak ya da bırakmak şeklinde bir yöntem tercih etmemekteyiz" dedi.

Yörede her yıl zarara neden olan ve halk arasında 'ağı böceği' olarak bilinen çam kese böceğinin bu yıl çok fazla yayılım gösterdiğini kaydeden Mehmet Karabacak, "Ormanlık alanlarda ağaçların kurumuş gibi görünmesine sebep olacak şekilde yapraklarını yiyerek zarar vermiştir. Bu zararlı böcekle mücadele etmek için bu böceğin predatörü olan calosoma sycophanta, Isparta Orman Bölge Müdürlüğü'nce laboratuvar ortamında üretilerek, Aladağ, Ürkütlü ve Kargı bölgesinde bulunan sahalara bırakılmıştır. Prepupa döneminde bulunan 3 bin 100, ergin haldeki 1900 olmak üzere toplam 5 bin yırtıcı böcek zararlı böceklerle mücadele kapsamında doğaya salınmıştır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!