İzzet Baysal Mutfak Günleri başladı

Güncelleme Tarihi:

İzzet Baysal Mutfak Günleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2016 11:13

İzzet Baysal Mutfak Günleri başladı

Haberin Devamı

BOLU, (DHA)- BOLU'da, İzzet Baysal Uluslararası 2'nci Mutfak Günleri'nde 200'e yakın yarışmacı en güzel yemeklerini yaparak derece almaya çalışıyor.
Bolu Valiliği, Bolu Belediye Başkanlığı ve Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Bolu İzzet Baysal Uluslararası Mutfak Günleri kortej yürüyüşü ile başladı. Bolu Valisi Aydın Baruş, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek,  Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı İsmail Bulut'un da yer aldığı kortej belediye önünden Kent Meydanı'na yürüdü. Buradaki açılış töreninde konuşan Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı İsmail Bulut, "Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz mutfak günlerine dünyanın birçok yerinden 450 aşçımız katılıyor. Bunun yanında ülkemizden ve yurtdışından toplam 100 ünlü şef de bu yarışmada jüri üyeliği yapacak. Ben bu etkinliğin Bolumuza hayırlı olmasını diliyor katılan tüm aşçılarımıza da başarılar diliyorum" dedi.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise Bolu'nun İzzet Baysal’ın şehri, Köroğlu yiğitlerinin diyarı ve aşçılık diyarı olarak bilindiğine vurgu yaparak şöyle dedi:
"Mutfak Günleri programı, uluslararası anlamda ikinci kez düzenlenen ve bu yıl ilk defa ilimizin manevi değeri olan İzzet Baysal’a adanmış bir program. Onun için en başta Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı ve yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde Bolu merkezde aşçılık ile ilgili çok ciddi anlamda çalışmalar yürütüyoruz. Valiliğimiz, İl Genel Meclisimiz başta olmak üzere herkesin bu konuda çok büyük destekleri var. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde Bolu’nun aşçılıkla bütünleştiği dev bir heykeli de Bolumuza kazandıracağımızı söylemek istiyorum. Bolu özel bir şehir ve inşallah dünya şehri olacak. Bu konuda aşçılarımızın da gösterdiği duyarlılıktan dolayı onları kutluyorum."
Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek de Bolu'nun geleceğe taşınması ve marka olması adına bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu söyledi.
Vali Aydın Baruş ise "Tarih boyunca insanların midelerine huzur verecek leziz yemekler üreten ve Osmanlı İmparatorluğu zamanında da Padişah mutfağının vazgeçilmez görevlileri olan Bolulular, bugün de sadece Bolu’ya değil ülkemizin hatta dünyanın her tarafına leziz yemekler yaparak hem ülkemiz hem de dünya insanlarının mutluluğuna katkıda bulunuyorlar. Bunun için ben bu mutluluğu bizlere yaşatan aşçı arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi önünde kurulan mutfaklarda yemek yapan yarışmacıları ziyaret ederek başırı dileğinde bulundu. Mutfak Günleri 3 gün sürecek.
FOTOĞRAFLI
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!