İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Güncelleme Tarihi:

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 14:56

Haberin Devamı

BOLU (AA) - Bolu'da İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 95'inci yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Bolu Valiliği önünde toplanan öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar, Bolu Belediyesi bandosu eşliğinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önüne kadar "Bağımsızlık Kahramanı Mehmet Akif" anısına saygı yürüyüşü yaptı.

Daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Garnizon Komutan Vekili İl Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Vekili İhsan Ağcan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr.Mustafa Gençer,İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Bolu Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Muzaffer Önal'ın günün anlam ve önemine belirten bir konuşmasıyla devam etti.

Haberin Devamı

Programda, "İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuma" yarışmasında birinci olan Canip Baysal İlköğretim Okulu öğrencisi Çağan Caba'nın İstiklal Marşı'nı okudu.

Daha sonra Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı konularında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Etkinlikler, Bolu Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan "Mehmet Akif Ersoy'un Hayatı" konulu mizansen ve '"Türk'ün İstiklal Destanı" adlı oratoryoyla sona erdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!