Elektrik faturasını ödeyemeyen KOAH'lı kadına destek

Güncelleme Tarihi:

Elektrik faturasını ödeyemeyen KOAHlı kadına destek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 17:13

Elektrik faturasını ödeyemeyen KOAH'lı kadına destek

Haberin Devamı

Mutlu YUCA/BOLU,(DHA) - BOLU'da, 'Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı' (KOAH) bulunan 70 yaşındaki Fatma Açıkgöz'e, kullandığı 'Oksijen Konsantratörü' (Oksijen üretme makinesi) nedeniyle gelen bin 700 liralık elektrik faturasının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca ödenmesi için Vali Aydın Baruş talimat verdi.
Kızılağıl Köyü'nde 38 yaşındaki oğlu Tevfik Açıkgöz, gelini 29 yaşındaki Hatice Açıkgöz ve iki torunuyla birlikte yaşayan Fatma Açıkgöz, 5 yıl önce KOAH rahatsızlığına yakalandı. KOAH nedeniyle evde oksijen sağlayan makineye bağlı olarak yaşamını sürdüren Fatma Açıkgöz'e bin 700 TL elektrik faturası geldi. Tevfik Açkıgöz, sağ bacağını yıllar önce geçirdiği trafik kazasında kaybederek protez takılması nedeniyle çalışamazken, aile faturayı ödeyemedi.
Vali Aydın Baruş, bazı odalarında penceresi olmayan sıvasız tek katlı evde yaşayan Fatma Açıkgöz'ü ziyaret etti. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Timuçin Erem de ziyarette yer aldı. Vali Baruş, yaşlı kadının oğlu ve geliniyle birlikte bir süre sohbet ederek sıkıntılarını dinledi. Ailenin her türlü ihtiyacının giderileceğini belirten Vali Baruş, ailenin yaşadığı evin fiziki şartlarının iyileştirilmesi, hasta yatağı temin edilmesi, solunum cihazının ve elektrik tesisatının bakımının yapılması, elektrik futasının ödenmesi konusunda talimat verdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!