Bolu Milli Eğitim Müdürü: Vatana yararlı insanlar yetiştirmek bizim görevimiz

Güncelleme Tarihi:

Bolu Milli Eğitim Müdürü: Vatana yararlı insanlar yetiştirmek bizim görevimiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 13:44

Bolu Milli Eğitim Müdürü: Vatana yararlı insanlar yetiştirmek bizim görevimiz

Haberin Devamı

Mutlu YUCA-Murat KÜÇÜK/BOLU, (DHA) - BOLU İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, "Akademik başarının yanında, kültürel, sportif başarılar da bizim için çok önemli. Çocuk akademik başarı yönünden eksiktir ama bir bakıyorsunuz sporda dünya şampiyonu oluyor. Çocuklarımızı bu vatana yararlı insanlar olarak yetiştirmek bizim görevimiz" dedi.
Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretinde yaptığı açıklamada Bolu'nun eğitim konusunda fiziksel sorunlarını halletmiş bir il olduğunu söyledi. Diğer illerle kıyaslandığında Bolu'ya olağanüstü eğitim yatırımlarının yapıldığını ifade eden Cengiz şöyle konuştu:
"İzzet Baysal ve Ahmet Baysal'ın eğitime verdiği önem nedeniyle şehirde eğitime büyük yatırımlar yapılmış. Hayırseverlerimizin bu şehirde çok büyük katkıları var. Bolu'nun TEOG ve LYS'de en yukarda olmasını istiyoruz. TEOG'da Türkiye sıralamasında ilk 10'a yaklaşmak üzereyiz. Hedefimiz Türkiye'de ilk 10'a girmek. Çok başarılı okullarımız ve öğrencilerimiz var. Biz ilk 10'da yerimizi almalıyız. LYS'de ise istediğimiz noktada değiliz. Ama LYS'de de hedefimiz TEOG'la aynı. İlk 10 içerisinde yer almak istiyoruz. Lisedeki eğitimlerde bir sıkıntı yok. Kentte meslek liseleri oranı yüksek olduğu için, öğrencilerimiz mesleğe odaklanarak meslek liselerine dağılıyor. Belki bu nedenle üniversite motivasyonu düşüyor."
Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencileri yetenekleri doğrultusunda yönlendirmeyi hedeflediklerini ifade eden Yusuf Cengiz, şöyle devam etti:
"Akademik başarının yanında, kültürel, sportif başarılar da bizim için çok önemli. Çocukları geleceğe sadece akademik ve bilişsel başarı için değil, onun dışında mesleki ve bedensel başarılara göre de yönlendirmek istiyoruz. Allah birisine matematik zekası vermiş, birisine sözel zeka, birisine sanatsal, birisine de bedensel dahilik vermiş. Herkesin farklı özellikleri var. Önemli olan yetenekli olanı keşfetmek ve onu daha ileri götürmek için çalışmak. Akademik başarı çok önemli değildir. Çocuk akademik başarı yönünden eksiktir ama bir bakıyorsunuz sporda dünya şampiyonu oluyor. Kültürel çalışmalarda da daha farklı başarılar elde ediyor. Çocuklarımızı bu vatana yararlı insanlar olarak yetiştirmek bizim görevimiz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!