Bolu Belediye Başkanı Yılmaz:

Güncelleme Tarihi:

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz:
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2016 16:41

"Bolu artık su problemini gelecek içinde çözmüş olan bir il durumuna gelecek"

Haberin Devamı

BOLU (AA) - Bolu'nun içme suyu ihtiyacının karşılaması için hazırlanan "Karadere Su Alma Tüneli Projesi" ihalesi yapıldı.

İhaleyi kazanan firmayla protokol imzalayan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Bolu'da yaşayan vatandaşlara kaynak suyu içirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Bu kapsamda çalışmalara başladıklarını aktaran Yılmaz, "Bu konudaki düşüncelerimiz üzerine yaptığımız çalışmalar neticesinde Karadere'de bulunan suların Bolu'da içme suyu olarak kullanılması ile ilgili çok yoğun bir mücadele verdik. Kolay bir iş değildi. Bu işin tahsisini almak yıllarımıza sığdı" diye konuştu.

Yılmaz, Karadere'den Bolu'ya gelen suyun tünel yapımının hemen başlayacağını vurgulayarak, "Bir Bolu Dağı Tüneli'nde ülkenin kaç yılını heba ettiğini düşünürseniz. Biz Karadere tünelini inşallah çok yıllarımızı heba etmeden gerçekleştiririz. Parasal bir problemimiz yok. Firma eğer gayretli olursa bu işi kısa zaman içerisinde bitirir. O zaman da 2 yılı aşan bir zaman" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Karadere sularını Bolu'ya getirilmesi esnasında belirli bir masraf yapılacağını, fakat daha sonra Bolu'nun hiçbir para ödemeden içme suyuna kavuşacağını bildiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bundan sonra sürekli olarak bedava kullanacağımız suları Bolu'ya kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Şu an Karadere sularını sağlıklı olarak Bolu'ya aktardığımızda ve su kayıplarını engellediğimizde Bolu'ya tek başına yetecektir. Çele Barajı ise tek başına Bolu'ya yetecek ikinci bir sudur. Artık su problemini Bolu uzun süreliğine çözmüş olacak. Bolu'nun 1 milyon nüfusa yetecek kadar su rezervi olmuş olacak. Bizim hesaplamalarımıza göre Bolu'nun nüfusu 350 bini geçmeyecek. O nedenle Bolu artık su problemini gelecek içinde çözmüş olan bir il durumuna gelecek. Türkiye'de de belki hiçbir belediye daha suyla ilgili bir tünel yapmamıştır. DSİ belki yapmış olabilir. Ama belediyeler içinde biz içme suyunu tünelle getiren ilk belediyeyiz."

Belediyede düzenlenen imza töreninde, daha sonra Yılmaz ile ihaleyi kazanan firmanın yetkilileri arasında protokol imzalandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!