Vali Yardımcısı Altun Hakkında Çıkan Haberleri Yalanladı

Güncelleme Tarihi:

Vali Yardımcısı Altun Hakkında Çıkan Haberleri Yalanladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 11:10

BİTLİS VALİ YARDIMCISI SALİH ALTUN, BİR GAZETEDE HAKINDA YER ALAN "AKP'DEN ADAY OLDU, SEÇİM MASRAFLARI DEVLETTEN", "VALİ ADAY OLDU, SEÇİM MASRAFINI DEVLETE YIKTI" BAŞLIKLI HABERLERİ YALANLADI.

Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun, bir gazetede hakında yer alan "AKP’den aday oldu, seçim masrafları devletten", "Vali aday oldu, seçim masrafını devlete yıktı" başlıklı haberleri yalanladı.
Altun, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Güvenlik Siyaset Belgesinde milli güvenliği tehdit eden legal görünümlü illegal yapıda yer alan gruba ait bir gazete ve uzantısı konumundaki sitelerin Bitlis’teki işbirlikçilerinin yardımıyla gizli teftiş raporlarına ulaşarak şahsını hedef alan çarpıtma bir habere imza attığını bildirdi. Haberin baştan sona çarpıtmalarla dolu olduğunu vurgulayan Altun, şöyle konuştu: "Dönemin Bitlis Valisi Orhan Öztürk kendi tasarrufu altındaki valiliğe ait şartsız bağış hesabından bilgimiz ve talebimiz olmaksızın eşimin hesabına 5 bin lira havale yapmıştır. Hesabımıza böyle bir meblağın geldiğini öğrendiğimiz anda bankaya talimat verilerek, 5 bin liranın gönderilen hesaba geri iadesi sağlanmıştır."
Vali Orhan Öztürk’ün talimatıyla 2014 yılı Ramazan ayında Avrupa Yakası Hizanlılar Derneği tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Florya’daki tesislerinde düzenlediği iftar yemeğine katıldığını belirten Altun, şunları söyledi: "İstanbul’a gidiş dönüş uçak biletim ve 203 lira araç kiralama bedeli valilikçe ödenmiştir. Olay bundan ibarettir. Kendimi önce Allah’a sonra vicdanı büyük milletimize emanet ediyorum. Haberde bahsedilen müfettiş raporunun şahsımla bir ilgisi yoktur. Haberde usulsüz harcandığı belirtilen 5 milyon lira dönemin Valisi Orhan Öztürk tarafından medrese ve sivil toplum kuruluşları (STK)’ya yapılan ödemeler olup, şahsımla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Medrese ve STK’lara yapılan ödemelerle ilgili mülkiye müfettişlerince tanzim raporunda birçok kamu görevlisinden bu paranın geri tahsil edilmesi kararı çıkmış olmasına karşın şahsımın konuyla bir ilgisi olmadığından şahsıma 1 lira dahi borç çıkmamıştır."
Bu haberlerin arkasında olanları çok iyi bildiğini belirten Altun, bunların bir dönem paralel yapıyla kol kola Bitlis’i babasının çiftliği gibi yönetmek isteyen bir anlayışın son çırpınışlarından ibaret olduğunu ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!