Tatvan Doğu Anadolu Fuarı sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Tatvan Doğu Anadolu Fuarı sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2016 14:15

Tatvan Doğu Anadolu Fuarı sona erdi

Haberin Devamı

Fettah YEŞİLYAPRAK/TATVAN(Bitlis), (DHA)-BİTLİS'in Tatvan ilçesinde bu yıl 48.’si düzenlenen Tatvan Doğu Anadolu Fuarı Kültür Sanat Festivali sona erdi.

Tatvan'da 10 Temmuz’da başlayan ve 20 gün boyunca birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Tatvan Doğu Anadolu Fuarı Kültür Sanat Festivali, son gün düzenlenen futbol turnuvası finali kupa karşılaşması ve verilen konserlerle sona erdi. Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ile birlikte fuarın kapanış programına katılan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, turnuvada dereceye giren takımlara kupalarını verdi. Kaymakam Murat Erkan, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek Tatvan'ın da bu girişimden etkilendiğini söyledi. Erkan, "Tatvan Doğu Anadolu Fuarımızda maalesef bu insanlık dışı girişimin gölgesinde kalmıştır. Bu yüzden önceki yıllarda çok renkli ve heyecanlı geçen fuarımız maalesef darbe girişiminin etkisi altında kalmış ve yapılması planlanan birçok etkinlik gerçekleştirilememiştir. Ayrıca katılımı beklenen birçok firmada yine bu hain girişimden ötürü fuara katılım gösterememiştir. Yine tüm bu olumsuzluklara rağmen, fuarımız bölgemize renk ve heyecan katmıştır. Bu vesile ile bir kez daha ülkemizi hedef alan bu hain girişimi kınıyor, ayrıca darbeye karşı dik duruşundan ötürü yüce milletimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum."dedi.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise, darbe girişimi nedeniyle bir çok programı iptal etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Aksoy, "Sadece bölgesel ekonomiye değil ülke ekonomisine de katkıda bulunması için program akışında bazı değişikler yaptık. Bunun içinde Fuarımıza ülkenin her bölgesinden farklı alanlarda ticaret yapan esnaflarımızı davet ettik. Fuarımızda turizm, sanayi, tarım ve benzeri sektörlere yer vererek fuarımızın misyonunu genişletip her kesime hitap etmeyi amaçladık. Darbe girişimi dolayısıyla planlanan bazı etkinlikler iptal edilse de fuarımız 20 gün boyunca birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı. Çok şükür 48. fuarımız sorunsuz şekilde tamamlanmış oldu."diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!