Öğretmenlerden Veli Ziyaretleri

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlerden Veli Ziyaretleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2015 16:14

BİTLİS’İN AHLAT İLÇESİNDE EĞİTİM ÖĞRETİM GÖSTEREN YUNUS ENSARİ İLKÖĞRETİM KURUMU İDARECİ VE ÖĞRETMENLERİ EĞİTİMDEKİ BAŞARI ÇITASINI YÜKSELTMEK AMACIYLA “VELİ-ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ” ÜÇGENİNDE SIKI BAĞ KURMAYI HEDEFLEYEN ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR.

Bitlis’in Ahlat ilçesinde eğitim öğretim gösteren Yunus Ensari İlköğretim Okulu idareci ve öğretmenleri, eğitimdeki başarı çıtasını yükseltmek amacıyla velileri ziyaret etmeye devam ediyor.
Yapılan ziyaretleri belirli bir plan ve program çerçevesinde yürüten okul yönetimi, hem veli hem de öğrenci üçgeninde olumlu sonuçlar alıyor. Bu bağlamda Yunus Ensari İlköğretim Okulu, birinci TEOG’dan sonra veli ziyaretlerine yeniden başladı. Veli ziyaretleri için Okul Müdürü Metin Ataş önderliğinde, müdür yardımcısı, rehber öğretmen ve üç branş öğretmeninden bir ekip oluşturuldu. Belirlenen ekip birinci TEOG’dan sonra öncelikle 8. sınıflardan başlayarak belli bir program dahilinde veli ziyaretlerini akşam saatlerinde gerçekleştiriyor. Okul Müdürü Metin Ataş, TEOG’da başarı gösteren ilk yüzde 20’lik dilimdeki öğrencilerin moral ve motivasyonlarını arttırmak, öğrenciyi tebrik, velilere teşekkür etmek için başarı belgesi verildiğini, öğrencinin durumunu veli ile görüşmek, evde verimli bir şekilde ders çalışmalarını sağlamak için fikir alışverişinde bulunulduğunu, evlerine ziyaret gerçekleştirilen öğrencilerin deneme neticelerine bakıldığında bariz bir şekilde başarı elde ettiklerini, kendilerine değer verildiğini hisseden öğrencilerin davranışlarında olumlu yönde gelişmelerin olduğunu, velilerin ise okula yönetici ve öğretmenlere karşı güvenlerinin arttığını, kendisinin de bu ekiple beraber veli ziyaretlerine gittiğini belirtti.
Öte yandan veli ziyaret ekibinin ortaokul ve ilkokul için ayrı ayrı belirlendiği ve bu iki ekibin veli ziyaretlerine devam ettikleri ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!