Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt’un Ahlat ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt’un Ahlat ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2017 11:49

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt’un Ahlat ziyareti

Haberin Devamı

Halil ÜLKER/AHLAT (Bitlis), (DHA)- KÜLTÜR Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Bitlis’in Ahlat ilçesinde çeşitli gezi ve incelemelerde bulundu.

Ahlat kaymakamlığı, Ahlat belediyesi ve DAP tarafından hazırlanan Tarihi Kent Bölgesinin Tasarımı ve Canlandırılması Projesi’nin ilçede uygulanacak alanlarını gezen Genel Müdür Kurt yetkililerden bilgi aldı. Genel Müdür Kurt, 2018 yılından itibaren Ahlat’ta yapacakları çalışmalara başladıklarını belirterek, "Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü heyeti olarak Kubbet-ül İslam olarak bildiğimiz tarihi Ahlat şehrimize geldik. 2018 yılımızdan itibaren bu şehirde yapacağımız çalışmaları başlatmış bulunuyoruz. Önce Sahil Kalesinde yapacağımız işleri yerinde tespit ettik. Kazı alanlarında ve Harabeşehir’de yapacağımız bütün çalışmaları planlamak üzere Belediye Başkanımız burada, DAP ve diğer kurumlarla iş birliği yapacağız. 2018 yılından itibaren Ahlat’ta eylem planımızı gözden geçireceğiz. Kim nerde neyi ne zaman yapacak onu konuşacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bugüne kadar olduğu kadar bundan sonra da Ahlat şehrimize daha çok ödenek ayırıp bu tarihi kente, medarı iftihar Kubbet-ül İslam şehrimizi tekrar tarihte ki şanlı, şerefli geçmişinde ki yerine oturtmak için elimizden geleni yapacağız. Bu amaçla geldik. Burada heyetimizle yerinde inceleme yapacağız. Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, Belediyemizle tüm ilgililerle görüşme yapacağız” dedi.

 Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, asıl meselenin burada ki ecdat mirasını ihya etmek olduğunu, bunun içinde gerekli tüm çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!