Kışın, hijyen, giyim ve beslenmeye dikkat

Güncelleme Tarihi:

Kışın, hijyen, giyim ve beslenmeye dikkat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2014 13:39

Haberin Devamı

BİTLİS (AA) - Tatvan Can Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Mahmut Taşdemir, kış aylarında hijyen, giyim ve beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Taşdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, kış aylarında polikliniklere başvuran çocukların yüzde 80'inde üst solunum yolu enfeksiyonları oluştuğu ve bu aylarda hijyen, giyim ve beslenmeye çok dikkat edilmesi gerektiği belirtti.

Özellikle alerji, bronşit ve astım problemi olan çocuklarda, bu hastalıkların kış mevsiminde artış gösterdiğini kaydeden Taşdemir, şöyle konuştu:

"Hastalıklar, öncelikle solunum ve damlacık yoluyla bulaştığı için öksürük veya hapşırma sırasında, mendil kullanma ve el temizliğine dikkat edilmeli. Kapalı ve kalabalık ortamlarda uzun süre kalınmamalı. Kış aylarında bize gelen çocukların yüzde 80'inde üst yolu enfeksiyonları oluştuğu görülüyor. Ayrıca hastalar, hastalık dönemlerinde ciddi beslenme problemleri yaşıyor. Büyük çocuklar, bol sıvı ve sebze ile meyve ağırlıklı beslenmeli. Balın, öksürük üzerinde olumlu yönde etkisi olduğu artık bilimsel olarak ispatlandığı için 2 yaşından büyük ve bala karşı alerjisi olmayan çocuklara tavsiye ediyoruz."

Haberin Devamı

Kışın ıslak saçla dışarı çıkılmaması gerektiğini belirten Taşdemir, soğuk havalarda dışarı çıkıldığında ise korunaklı giyinmek, soğuk yiyecek ve içeceklerden kaçınmak gerektiğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!