Hareketli Yaşam Projesi Kapsamında Bisiklet Dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Hareketli Yaşam Projesi Kapsamında Bisiklet Dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2015 09:11

SAĞLIK BAKANLIĞI BİTLİSE 190 BİSİKLET GÖNDERDİ

Bitlis’te Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttükleri ‘Hareketli Yaşam Projesi’ kapsamında öğrencilere 190 bisiklet dağıtıldı.
Bitlis Sağlık Müdürü Erkan Akagündüz ile İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz’ın katıldığı bir program ile ilk etapta 45 bisiklet öğrencilere teslim edildi. Ziya Eren Spor Lisesi’nde düzenlenen programda gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Erkan Akagündüz, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında toplamda 200 adet bisiklet dağıtılacağını söyledi. Akagündüz, “Sağlıklı bir toplum için hareketli yaşam adına bisikletlerimizi Milli Eğitim Müdürlüğümüze bugün teslim ediyoruz. Hayırlı olsun” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Korkmaz ise, öğrencilerin önce beyinleri, ruhları ve bedenlerini şekillendirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Hareketli Yaşam Projesi kapsamında 1 milyon bisiklet sloganıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında düzenlenen protokol gereği İl Sağlık Müdürümüz Erkan Akagündüz ile birlikte okullarımızın spor etkinliklerinde kullanılmak üzere bugün 45 adet bisikleti teslim aldık. Önümüzdeki ayda 145 bisikleti de teslim alacağız. Sağlık Bakanlığı’na bu ince, nazik ve zarif davranışlarından dolayı şahsım ve bakanlığım adına teşekkür ediyorum. Bitlis’te bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen İl Sağlık Müdürlüğü personellerine de teşekkür ediyorum. İnşallah bu bisikletler okullarımızda demirbaş olarak kalacağı için birçok öğrencimiz istifade edecektir. Dereceye giren öğrenciler olursa bundan sonra bizler de o öğrencilerimize ya bisiklet ya da kitap hediye edeceğiz. Ta ki beyinlerini, ruhlarını ya da bedenlerini şekillendirinceye kadar” ifadelerini kullandı.
Açıklamaların ardından il müdürleri bisikletleri öğrencilere teslim edilerek, hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!