"Çocuk Hakları Günü"

Güncelleme Tarihi:

Çocuk Hakları Günü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 12:46

- Bitlis'te program düzenlendi

Haberin Devamı

BİTLİS (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce "20 Kasım Çocuk Hakları Günü" dolayısıyla program düzenlendi.

8 Ağustos Toplum Merkezinde düzenlenen programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, dünyada 7 milyar insanın çocukluk sürecini yaşadığını anımsattı.

Çocuk haklarının yetişkinleri de kapsadığını ifade eden Çakan, şöyle konuştu:

"Hepimiz bir zamanlar çocuktuk. Büyüdük ve yetişkin olduk. Şu an ülkenin belirli kademelerinde çalışıyoruz. Bu ülkeye yararlı olmaya çalışıyoruz. Çocuklar, sizler de çalışıp önce Bitlis'e, sonra Türkiye'ye faydalı bir yetişkin olun. Biz yetişkinler olarak sizler için elimizden geleni yapıyoruz. Öğretmenleriniz, aileleriniz, ellerinden geleni yapıyor. Sizler de okuyacaksınız. Okurken de öğretmenlerinizin size gösterdiği yolda ilerleyeceksiniz. Ailenizin size gösterdiği kurallara uyacaksınız. Çocukluğunuzu, gençliğinizi iyi değerlendireceksiniz."

Haberin Devamı

Milli Eğitim Müdür Vekili Bedirhan Ekinci ise Çocuk Hakları Günü'nün önemine değindi.

Ekinci, "İnancımızda, kültürümüzde çocuk hakları her gündür. Eğer siz bu haklarınıza sahip çıkarsanız bunun her gün olduğunu göreceksiniz. Haklarınızı bileceksiniz. Bunları bilerek derslerinizi ihmal etmemeniz gerekiyor. Yarına iyi hazırlanmanız gerekiyor. Bizlere düşen sizlere sahip çıkmaktır" dedi.

İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba'da İslam dininde çocuğa büyük önem verildiğini belirtti.

Peygamber efendimizin bir hadisinde çocuklar için "cennet kokulu çocuklar" dediğini kaydeden Akbaba, çocukların ailelere Allah'dan emanet olduğunu ve ailelerin bu şekilde çocuklarına önem verdiğini sözlerine ekledi.

Programın sonunda müdürlük bünyesinde görev yapan sosyologlar, çocuklara, çocuk haklarıyla ilgili sunum yaptı.

Programa, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!