CHP Ankara Kadın Kolları'ndan Bitlis'e ziyaret

Güncelleme Tarihi:

CHP Ankara Kadın Kollarından Bitlise ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2015 17:03

Haberin Devamı

BİTLİS (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Kadın Kolları ve Parti Meclis üyeleri, "Azı Çoğalt Projesi" kapsamında, Bitlis'i ziyareti etti.

CHP Kadın Kolları Parti Meclis Üyesi Şenal Sarıhan, Kadın Kolları ve MYK üyeleri Serpil Öztürk ve Fatma Köse, Bitlis İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

Burada açıklama yapan CHP Parti Meclis Üyesi Av. Şenal Sarıhan, "Azı Çoğalt Projesi" kapsamında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yürüttükleri çalışmalar kapsamında, Bitlis'i ziyaret ettiklerini söyledi.

Son yıllarda özellikle Doğu ve Güneydoğu'da ciddi üye kaybı yaşadıklarını ifade eden Sarıhan, şöyle konuştu:

"Üye sayımız fevkalade düşmüş. İç Anadolu'da da birkaç kentimiz var. Ama daha çok bu bölgelerde üye kaybı yaşıyoruz. Her ilde örgütlerimiz var. Çalışmalar yürütüyorlar. Ama buradaki insanları dinlemek, üyelikten vazgeçmelerinin nedenlerini araştırmak istiyoruz. Onlarla yeterince bağ mı kuramadık veya ilgilenemedik mi? Bizde mi kusur var? Bunları yerinde görmek için Bitlis'e ve diğer bölge illerini ziyaret ediyoruz. Daha çok dinleyeceğiz. Dinleyip öğrendiklerimizin üzerinden de yeni çalışmalar yapacağız. Bölgede sadece il merkezlerini değil, köylerimizi de ziyaret etmeye çalışıyoruz. Köydeki kadınlarla görüşmeler yapıyoruz. Gittiğimiz yerlerde esnaflarımızı da ihmal etmiyoruz. Onları da ziyaret edip sorunlarını dinliyoruz. El ele verelim ve birbirimizle buluşalım demeye çalışıyoruz. Üye sayımızı da artırmak istiyoruz."

Haberin Devamı

Örgütlü olmanın ve örgüt bilinciyle hareket etmenin daha büyük sorumluluklar getirdiğini bildiren Sarıhan, insan sadece kendi adına değil, örgütü adına da hareket etmek istediğini dile getirdi.

AK Parti'nin 12 yıllık iktidarı döneminde sadece partilerine değil, ülkeye de ciddi zarar verdiğini öne süren Sarıhan, bunun ifade özgürlüğünden başlayarak, örgütlenme, toplanma, yaşam ve adil yargılanma hakkına kadar uzayan bir alanı kapsadığını bildirdi.

Ülkeden birçok halkın sıkıştırılmış vaziyette olduğunu vurgulayan Sarıhan, şöyle devam etti:

"Demokratik haklar bitirilmiş ve sıfırın altına indirilmiş durumda. CHP olarak, demokratik hakların cumhuriyet bilinciyle de örtüşerek var olduğu inancındayız. 2023'ü göstererek böyle bir hedefe gidildiğini, bunun bizim önümüzdeki bütün özgürlük kanallarını kapatacağını düşünüyoruz. Bundan daha çok kadınlar etkilenecek. Onları öncelikle eve kapatarak, hayatın içinden çekerek ve geriye doğru götürerek zarar verdiğini görüyoruz. Bu açıdan belki yok olan, bütün değerleri ve hakları temel özgürlük haklarını yeniden inşa edebilmek için CHP'ye gereksinim olduğunun düşüncesindeyiz."

Haberin Devamı

Yine AK Parti iktidarının ciddi yoksulluk yarattığını iddia eden Sarıhan, görünen yardımlarının aslında devletin olanaklarıyla sunulmuş hizmetler olduğunu belirterek, CHP'nin bu yardımların iki katını sunacağını ifade etti.

Sarıhan, "Bunu halka anlatmak istiyoruz. Bu sebeple CHP'nin özellikle bu bölgelerde de yeniden bir umut olması için çalışıyoruz" dedi.

Ardından Sarıhan, Köse ve Öztürk, CHP Bitlis İl Başkanı Metin Güzelkaya ve partililerle, esnafları ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!