Bitlis'te iş insanlarının kurduğu BETAV, 35 yılda 4 bin 600 öğrenciye burs verdi

Güncelleme Tarihi:

Bitliste iş insanlarının kurduğu BETAV, 35 yılda 4 bin 600 öğrenciye burs verdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2021 10:47

Bitlis'te iş insanlarının kurduğu BETAV, 35 yılda 4 bin 600 öğrenciye burs verdi

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ-Ceren ÇALIŞKAN/BİTLİS,(DHA)- BİTLİS'te, iş insanları tarafından 35 yıl önce kurulan Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV), şu ana kadar 4 bin 600 öğrenciye burs imkanı sağladı. 
1987 yılında iş insanları tarafından kurulan ve dönemin valisi Ergün Özakman'ın da destek olduğu Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV), kuruluşundan bu yana 4 bin 600 öğrenciye burs imkanı sağladı, eğitim kurumları yaptırdı. Özelikle Bitlisli olup, üniversite kazanan öğrencilere burs veren vakıf, son olarak Bitlis’i yazılım vadisi yapmak için çalışma başlattı. Bitlisli iş insanı Ahmet Eren’in başkanlığını yaptığı BETAV, özellikle üniversiteyi kazanıp da imkanı olmayan öğrenciler için umut kaynağı oldu.
BETAV Bitlis Şube Başkanı Cevat Kaya, amaçlarının kentin eğitimine katkıda bulunmak olduğunu belirterek, "BETAV, 1987 yılında dönemin Valisi Ergün Özakman'ın destekleriyle onursal başkanımız rahmetli Cemil Özgür başkanlığında kurulmuş. Amaç, okur-yazarlık oranını yükseltmek ve kentin eğitimdeki çıtasını en üst seviyeye çıkarmaktır. Yıllar içerisinde bu biraz daha büyüdü. İnanılmaz destekler ve çok büyük bağışçılarımız oldu, emeği geçen büyüklerimiz oldu. Bugünlerde 35’nci kuruluş yıldönümümüzü kutlayacağız. Bunun için eski bir Bitlis evini restore edip, gençliğe kazandırdık. Bir müze olarak değil, bir bilim kültür evine dönüştürdük. Çünkü dinamik bir yer olsun istiyorduk. Oradan önümüzdeki nesillerde daha çok Fuat Sezgin’ler yetişsin istiyorduk. Restorasyonu bittikten sonra şu an faal bir şekilde oradaki bilimsel çalışmalar devam ediyor. Özellikle Prof. Dr. Fuat Sezgin’in ilim dünyasına yön veren çalışmaları orada sergileniyor" dedi.

BİTLİS'E  YAZILIM VADİSİ 
Cevat Kaya,  BETAV’ın önemli projelerinden birinin de Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) olduğunu belirterek, "Bitlis Eren Üniversitesi ile BETAV işbirliğinde yürütülen ve KOSGEB tarafından desteklenen proje, kısa sürede kente büyük katkılar sağlayacak. Vakıf olarak Bitlis’te bir yazılım üssü kurmak istedik. Genel Başkanımız Ahmet Eren’in talimatıyla Bitlis’i bir yazılım vadisine çevirelim, dedik. Bunun için Bitlis Eren Üniversitesi ile birlikte Teknoloji Geliştirme Merkezi’ni (TEKMER) hayata geçirmek için çalışma başlattık. İnsanların burada yazılım konusunda etkin olabileceklerine inanıyorduk. Çok uçuk ve ileri bir projeydi. Ama bu konuda hızla bir yol aldık. TEKMER projemiz KOSGEB tarafından onaylandı. Şu an faaliyete başladı. 10’a yakın işletmeyi buraya alacağız. Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Eren bey, bu projenin tam destekçisidir. Bunun başarılı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

35 YILDA 4 BIN 600 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE BURS VERİLDİ
Şu ana kadar 4 bin 600 öğrenciye burs imkanı sağladıklarını kaydeden Kaya,“Vakıf olarak her yıl 600 öğrenciye burs desteği veriyoruz.  Bizden mezun olanlar lütfen en az bir öğrenci okutsunlar. Bu bir kültür olarak ilimizde yaygınlaştırılırsa, bir şekilde eğitimdeki o ihtiyaç sistemini biraz daha minimize etmiş olacağız. Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı olarak ilimiz eğitimine çeşitli okullar kazandırdık. Bitlis eğitimindeki fiziki bina eksiğini tamamen karşıladığımızı düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte etkinlikler ve çeşitli aktivitelerle bu binaları kullanmak asıl amacımız olacaktır. İnsanların eğitim hizmetlerine sunarak onları daha etkin bir şekle getirmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!