Bitlis’te "15 Temmuz İçimizdeki Kahramanlar" programı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Bitlis’te 15 Temmuz İçimizdeki Kahramanlar programı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 18:03

Bitlis’te "15 Temmuz İçimizdeki Kahramanlar" programı yapıldı

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-GENÇLİK ve Spor Hizmetleri Bakanlığı tarafından organize edilen "15 Temmuz İçimizdeki Kahramanlar" adlı konferans Bitlis’te yapıldı.  

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rahva Yerleşkesi Merkezi Konferans salonundaki programa, Bitlis Valisi Yardımcısı Murat Kütük, Gençlik ve Spor Bakanlığı Daire Başkanı Rasim Arı, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldılar. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Kuranı Kerim okundu. Daha sonra "Yetenek Sizsiniz" yarışmasında dereceye giren kum sanatçısı Veysel Çelikdemir, kum sanatıyla 15 Temmuz gecesinde yaşananları anlattı. Moderatörlüğünü dizisi oyuncusu İsmail Hakkı’nın yaptığı programda 15 Temmuz gazileri sahneye davet edildi. Gaziler, Mehmet Şükrü Kıntaş, Muhammed Enes Karagöz ve Mesut Yeşilyurt 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı. Gazilerin anlattıklarına salondakiler ellerindeki bayraklarla eşlik etti.

Ses sanatçısı Üzeyir Aktulum da 15 Temmuz anısına yazılan ‘Evlad-ı Fatiha’ şarkısını seslendirdi. Program 15 Temmuz gecesi şehit olan Ömer Halisdemir anısına yazılan ve Erdal Erzincanlı tarafından seslendirilen "30 Kuş" adlı şiirinin okunması ile devam etti. Düzenlenen program katılanlara plaket verilmesi ile sona erdi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!