Arazisini izinsiz kullanan göçerlerden şikayetçi

Güncelleme Tarihi:

Arazisini izinsiz kullanan göçerlerden şikayetçi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2018 15:29

Arazisini izinsiz kullanan göçerlerden şikayetçi

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS’in Tatvan ilçesinde yaşayan Abdullah Utkuda,kendisini ait tapulu arazisinin izinsiz kullanan göçerlerden şikayetçi olduklarını belirterek, yetkililerin bu konuya el atıp, köklü çözüm bulunmasını istedi.

Tatvan'da yaşayan Abdullah Utkuda, yazın küçükbaş hayvanlarını otlatmak için çeşitli bölgelerden gelen göçerlerle başı dertte.Utkuda, Bitlis-Tatvan arasında bulunan Rahova bölgesinde bulunan arazisinin göçerler tarafından izinsiz kullanıldığını ileri sürdü.
Rahova bölgesinde akrabalarıya birlikte 250 dönüm arazinin bulunduğunu, bu arazinin 30 dönümünün kendisine ait olduğunu söyleyen Utkuda,"Ancak buradaki muhtarlar, bizim haberimiz olmadan göçerlere izin veriyor.Konu ile ilgili ilgili kurumlara şikayet dilekçesi verdim.Ancak şu ana kadar bir çözüm bulunamadı.  Her yıl aynı dönemde gelen göçerler bizim tapulu arazilerimizi kullanıyor. Bizlere maddi olarak zarar verdikleri gibi, bu konuya çözüm de getiremiyoruz. Onlarca kez Kaymakamlık ve İlçe Tarım Müdürlüğüne dilekçelerle başvurduk. Ancak, çözüm bulunamadı.Jandarma ekipleri ile birlikte bu bölgede tutanak tutturduk. Buna rağmen bunun önüne geçemedik. Bizim tapulu arazilerimizi kim, neden kiraya veriyor? Bunu bilmiyoruz. Yetkilileri bu konuda göreve davet ediyoruz. Göçerlere sorduğumuzda, muhtara para verdiklerini ve burayı kiraladıklarını belirtiyorlar. Hangi muhtar burayı bizim adımıza kiraya veriyor. Bunu da bilmiyoruz. Göçerlerden tek isteğimiz bu arazimizi kullanmasınlar."dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!