AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Ahlat'ta

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Ahlatta
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2014 13:32

- Çalık: "HDP'ye, kardeşlik sürecine engel olmak isteyenlere sesleniyorum. Allah izin verirse çözüm süreci milletin iradesiyle devam edecek. Bu topraklarda sevgi, barış ve hoşgörü olacak"

Haberin Devamı

BİTLİS (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "HDP'ye, kardeşlik sürecine engel olmak isteyenlere sesleniyorum. Allah izin verirse çözüm süreci milletin iradesiyle devam edecek. Bu topraklarda sevgi, barış ve hoşgörü olacak" dedi.

Partisinin 5. Olağan Ahlat İlçe Kongresine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Yunus Ensari İlköğretim Okulu Spor Salonu'ndaki kongrede yaptığı konuşmada, insan hak ve özgürlükleri çerçevesinde parti olarak ulaşım, sağlık ve eğitim alanında büyük hizmetler yaptıklarını söyledi.

Hizmetlerden en önemlisinin demokratik istikrar olduğunu vurgulayan Çalık, şöyle konuştu:

"Kürt, Türk, Çerkez ve gayrimüslim, 'burası benim ülkem' demeli. Bunun için demokratikleşme paketi çıkardık. 30 yıldan beri akan kan olduğunu biliyoruz. Bu akan kanı durdurmak için 'baldıran zehiri içeriz, siyasi varlığımıza mal olsa devam ederiz' dedik. Bunu yaparken çözüm sürecini sekteye uğratmak isteyenlerin var olduğunu biliyoruz. HDP'ye, kardeşlik sürecine engel olmak isteyenlere sesleniyorum. Allah izin verirse çözüm süreci milletin iradesiyle devam edecek. Bu topraklarda sevgi, barış ve hoşgörü olacak."

Haberin Devamı

-"Milletin iradesini, isteğini 12 yıldır omuzlarımızda taşıyoruz"

Çalık, AK Parti'nin 13 yıllık bir parti olduğunu ve 12 yıldır iktidarda bulunduğunu belirterek, bunu milletin desteğiyle Çankaya'ya taşıdıklarını anlattı.

Gezi olaylarında ve 17 ile 25 Aralık operasyonlarında ülkede yaşanan olaylara dikkati çeken Çalık, gezi olayları, 17-25 Aralık operasyonları olmasına rağmen tereyağından kıl çeker gibi seçim yaptıklarını anımsattı.

Çalık, muhalefet partilerinin o dönemde "AK Parti dağılıyor, bölünüyor" dediğini ancak partilerinin sapa sağlam ve dimdik ayakta durduğunu bildirerek, "CHP kongresine gittim. Onlar gelsin Ahlat'ta kongre nasıl yapılır görsünler. Yüz yıllık bir partinin AK Parti'den alacak çok örneği var. Gelsin o örneği burada görsünler. Kongrelerinde genel başkan seçiyorlar. Ama Ahlat'taki tertip, düzen Ankara'daki kongrede yoktu. Onların daha çok çalışması lazım" diye konuştu.

Haberin Devamı

-"MHP kendi kafasında Türkiye'yi bölmüş, şekillendirmiş"

Sadece bir kesimin, bir ırkın partisi değil, her kesimi kucaklayacak bir parti olmak gerektiğine işaret eden Çalık, Türkiye'de bunu yapabilen tek partinin, AK Parti olduğunu dile getirdi.

Çalık, MHP'nin kendi kafasında Türkiye'yi bölüp şekillendirdiğinin altını çizerek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Onlar, 'Başbakan Sivas'ın ötesine geçemiyor' diyor. Biz dün Hakkari'deydik, bugün Bitlis'teyiz. Gelsinler, görsünler. Türkiye'de tek olan bir parti var. O da AK Parti. Eğer var olmak istiyorsanız, sadece bir bölgenin, ırkın partisi olmayacaksınız. Ben Türk'üm, Kürt'üm olmaz. Sadece Güneydoğu'da, Doğu'da değil her yerde olacaksınız ve kardeş kanını durdurmak isteyenlere asla karşı çıkmayacaksınız. Biz, 'inadına kardeşlik, barış ve demokrasi' diyoruz. Milletten ayrılmıyoruz, ayrılmayacağız."

Haberin Devamı

Çalık, konuşmasının ardından ilçedeki bir otelde partililer, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle düzenlenen "Halkla İlişkiler Toplantısı"na katıldı.

Toplantı, Çalık'ın Bitlis ve ilçelerine yapılan yatırımları anlatmasının ardından basına kapalı gerçekleşti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!