Ahlat'ta Kur'an kursu ve taziye evi açılışı

Güncelleme Tarihi:

Ahlatta Kuran kursu ve taziye evi açılışı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 10:18

Haberin Devamı

BİTLİS (AA) - Ahlat ilçesinde yapımı tamamlanan Kur'an kursu ve taziye evi açıldı.

İlçenin İkikubbe Mahallesi'ndeki İkikubbe Cami Çok Amaçlı Kültür ve Taziye Evi ile Hz. Aişe Kız Kur'an Kursu düzenlenen törenle açıldı.

Ulu Cami İmam Hatibi Orhan Toprak tarafından Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunduğu törende konuşan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, İslam dininin ayet ve hadisleriyle, sürekli ilimi tahsil etmeyi ve irfan öğrenmeyi emrettiğini söyledi.

Bütün insanlığın bir tarağın dişleri gibi birbirine eşit olduğunu ifade eden Tekbıyıkoğlu, şöyle konuştu:

"Bilindiği üzere Kur'an'ın ilk emri 'Oku'dur. Acemin acem olmayana, Arap'ın Arap olamayana bir üstünlüğü yoktur. Sadece iki insan farklıdır. Bilen ile bilmeyen. Aynı zamanda peygamberimiz hadisinde 'İlim Çin'de bile olsa gidip tahsil ediniz' diyor. Bu kadına ve erkeğe aynı anda farz kılınmıştır. Kadınların öğrenmesi, erkeklerin öğrenmesinden daha önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü geleceğin inşa edilmesinde kadınlarımız yavrularımızın ilk öğretmenleridir. Münevver kadın ve annelerimiz, medeniyetimizi ve memleketimizi canlandıracaktır. Bu münevverliğin ilk adımı da Allah kelamının tahsilidir. Bu kız Kur'an kursu ilçemiz için büyük önem taşıyor. Kur'an kursu ve taziye evinin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum."

Haberin Devamı

Ulu Cami İmam Hatibi Orhan Toprak'ın Kur'an-ı Kerim Tilaveti okumasının ardından, Kur'an kursu ve taziye evinin açılışı yapıldı.

Törene, Belediye Başkan Vekili Bekir Teker, Emniyet Müdürü Zeki Şafak, Ahlat Müftüsü Orhan İmamoğlu, Askerlik Şube Başkanı Personel Üsteğmen Fatih Koştan, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!