Adilcevaz'a bir milyonluk proje desteği verildi

Güncelleme Tarihi:

Adilcevaza bir milyonluk proje desteği verildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2015 10:10

Haberin Devamı

BİTLİS (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı'nın Avrupa Birliği (AB) ile ortaklaşa yürüttüğü "Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Artırılması Projesi" (KEP) Kapsamında Adilcevaz Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne bir milyon liralık malzeme gönderildi.

Adilcevaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde üç yıl önce hazırlanan AB ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ortaklaşa finanse ettiği KEP çerçevesinde liseye bir milyon lira tutarında malzeme gönderildi.

Türkiye genelinde sadece 13 okula gönderildiğini anlatan okul müdürü Zülfükar Sapan, AB ve Türkiye'nin ortaklaşa finanse ettiği KEP kapsamında gönderilen malzemeler arasında 14+1 minibüs, 252 öğrenciye ranza, dolap, masa, sandalye, bilgisayar, mobilya, spor malzemesi, sanayi tipi mutfak malzemeleri, müzik aletleri, kırtasiye malzemesi, elektronik cihazlar, halılar ve çeşitli hediyeler bulunduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Sapan, "Proje kapsamında gelen malzemelerle 252 kişilik pansiyon ve okulun malzemeleri yenilenmiş oldu. 350 öğrenciye içi kırtasiye malzemesi dolu çantalar dağıtıldı. Proje Kapsamında gerek okulumuzda gerekse yurt binamızda kız çocuklarımızın şartları iyileştirilerek, daha rahat ve ferah bir ortamda eğitim görmeleri sağlandı. Bu projede emeği geçen Sayın Kaymakamımız Özer Özbek’e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Kurbani Özdaş'a ve Orta Öğretim Burs ve Yurtlar Daire Başkanı Halit Yüce'ye çok teşekkür ederiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!