Adilcevaz’da marketlerde fahiş fiyat ve stok denetimi

Güncelleme Tarihi:

Adilcevaz’da marketlerde fahiş fiyat ve stok denetimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2022 10:02

Adilcevaz’da marketlerde fahiş fiyat ve stok denetimi

Haberin Devamı

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ, (Bitlis),(DHA) - BİTLİS'in Adilcevaz ilçesinde marketlerde stokçuluğun ve fahiş fiyatların önüne geçilmesi için denetim yapıldı. Uygulanan denetimlere Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy da katıldı.

İlçe genelinde gerçekleştirilen denetimlerde fahiş fiyat artışı olup olmadığı kontrol edilip, başta yağ stoklanmasına yönelik marketlerin raflarında inceleme yapıldı. Ürünlerin kasa ile etiket fiyatlarının karşılaşıldığı denetimde, haksız fiyat ve fiyat etiketi ve KDV denetimlerie de bakıldı. 

İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla zabıta ekipleri, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttükleri denetimlere katılan Belediye Başkanı Necati Gürsoy, yaptıkları denetimlerin süreceğini söyledi. Depolarda yağ saklanıp saklanmadığına baktıklarını kaydeden Gürsoy, "İlçemizde bulunan marketleri fahiş fiyat ve stokçuluk konusunda ciddi bir şekilde uyarıyoruz. Stokçuluk yapana, fahiş fiyat uygulayana biz müsamaha göstermeyeceğiz, gerekli cezayı uygulayacağız. Vatandaşımıza haksızlık eden hiç kimseye fırsat vermeyeceğiz. Özellikle zincir marketlerin depoları ilçemizde olmadığı için, depoları yakın büyük şehirlerde olduğu için bakamıyoruz, sadece kendi dükkânlarının küçük depolarını kontrol edebiliyoruz. Amacımız bu işyerlerindeki depolarda tutulan ürünlerin stoklanmasını fahiş fiyat artışını engellemek. Ekiplerimiz aynı zamanda ürünlerin etiket fiyatları ve kasa fiyatlarının yanı sıra ürünlerin son kullanma tarihlerini de kontrol etmekteler. Bu tür denetimlerimizi aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!