Adilcevaz Belediyesi’nden Hummalı Çalışma

Güncelleme Tarihi:

Adilcevaz Belediyesi’nden Hummalı Çalışma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2015 09:57

BİTLİS’İN ADİLCEVAZ BELEDİYESİ, İLÇENİN FARKLI YERLERİNDE YOL VE PARK YAPIMINI SÜRDÜRÜRKEN, BAYANLAR İÇİN KAPALI SPOR TESİSİ, KÖPRÜ VE SULAMA KANALLARI TEMİZLİĞİNİ YAPMAYA DEVAM EDİYOR.

Bitlis’in Adilcevaz Belediyesi, ilçenin farklı yerlerinde yol ve park yapımını sürdürürken, bayanlar için kapalı spor tesisi, köprü ve sulama kanalları temizliğini yapmaya devam ediyor.
Adilcevaz Belediyesi, başlattığı çalışmalarla ilçeyi daha modern ve yaşanabilir bir şehre dönüştürmeyi hedefliyor. TOKİ ve Ceviz Kent yollarında başlatılan çalışmaların yanı sıra öğretmenevi misafirhanesi yenilenirken, öğretmenevinin bodrum katında bayanlar için kapalı spor salonu yapılırken, üst katında başlatılan çalışmalarla modern bir belediye misafirhanesi yapılması planlanıyor.
Öte yandan park yapım çalışmalarına da hız veren ekipler, ilçenin ilk parkı olma özelliği taşıyan Sahil Parkı’nı yeniden düzenlerken, öğretmenevi karşısında bulunan boş alana ise kamelyalar kurularak güzel bir çay bahçesine dönüştürecek.
Adilcevaz Belediye Başkanlığı, ilçenin değişik mahallelerinde yürüttüğü çalışmalarla bir yanda altyapı eksikliklerini giderirken, bir yandan da dar olan yolları devasa caddelere dönüştürüyor. Belediyenin yürüttüğü çalışmalarla mahalleler modern bir görüntüye kavuşuyor. Mahalle sakinlerini yaz aylarında toz ve topraktan, bahar ve kış mevsimlerinde ise çamurdan kurtaracak olan yolların en kısa sürede tamamlanması için başlatılan hummalı çalışmalar ise son hızla devam ediyor.
PARKLAR DAHA KULLANIŞLI HALE GETİRİLİYOR
İlçenin ilk sahil parkı konumunda olan Sahil Parkı yeniden düzenlenerek daha kullanışlı hale getirilecek. Öte yandan öğretmenevi karşısında bulunan atıl park alanı ise yeniden düzenlenerek gençlerin ve ailelerin daha güzel vakit geçirmelerine olanak sağlanacak.
İlçede havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların bağ ve bahçe sulamasında kullandığı kanallar, belediye ekipleri tarafından temizleniyor. Sulama kanalında yapılacak temizleme çalışmalarının yaklaşık bir ay içerisinde tamamlanması planlandı. Ayrıca Ceviz Kent Konutları’nda bulunan üstü açık kanallarda başlatılan çalışmalarla tehlike arz eden kanalların üstünün kapatılma çalışmaları da başladı.
Belediye Başkanı Necati Gürsoy, uygulanan projelerle yaşam alanlarını daha kullanılabilir hale getirilmeyi amaçladıklarını belirterek, ilçe halkı için daha yaşanılabilir alanlar inşa etmek için başlatılan çalışmaları aralıksız olarak sürdüreceklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!