5 Aralık Kadın Hakları Günü

Güncelleme Tarihi:

5 Aralık Kadın Hakları Günü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2014 14:51

Haberin Devamı

BİTLİS (AA) - Tatvan Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü, "5 Aralık Kadın Hakları Günü" dolayısıyla program düzenledi.

Bitlis Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Emin Çakan, ilçe müdürlüğü binasında gerçekleşen programda, kadın haklarıyla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla bu etkinliğin düzenlendiğini söyledi.

Kadınların yaşamın her alanında var olduğunu ifade eden Çakan, şöyle konuştu:

"Bu nedenle kadın hakları önem arz ediyor. Olaya sadece kadın hakları olarak bakmamak gerekiyor. Olaya insan hakkı olarak bakmak gerekir. Çünkü kadınların hayatımızdaki yeri ve önemi çok fazla. Günümüze bakıldığında halen kadınlarımızın başta eğitim gibi bazı haklardan mahrum bırakıldığını ve erken yaşta evliliğe itildiğini görüyoruz. Toplum olarak bunu aşmamız gerekiyor. Bu sıkıntıları aştığımızda her şey daha güzel olacak. Bu vesileyle programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve tüm kadınların gününü kutluyorum."

Haberin Devamı

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise kadınların seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere her geçen gün birçok alandaki haklarının da arttığını belirtti.

Tatvan'da iş hayatına atılarak birçok kadına istihdam alanı oluşturan iş kadını Emine Çağan da kadınlara iş hayatıyla ilgili tavsiyelerde bulundu.

Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliğinde görevli polis memuru Fatma Şahin ise mesleğinin yanı sıra öncelikle bir kadın olduğunu ifade ederek, büro olarak her zaman kadınların yanında yer aldıklarını ve ihtiyaç duyulması halinde kadınların kendilerine başvurabileceğini ifade etti.

Programda, katılımcılara polisler tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!