Hüda Par Bingöl 1. Olağan Kongresi

Güncelleme Tarihi:

Hüda Par Bingöl 1. Olağan Kongresi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2015 18:11

- Hüda Par Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Yavuz: "Halkın meşru oylarıyla seçilmiş bir hükümet, ancak halkın oylarıyla gidebilir. Ona yönelik, sandık dışında yapılmış herhangi bir müdahaleyi Hür Dava Partisi olarak kabul etmiyor, reddediyoruz"

Haberin Devamı

BİNGÖL (AA) - Hür Dava Partisi (Hüda Par) Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz, "Halkın meşru oylarıyla seçilmiş bir hükümet, ancak halkın oylarıyla gidebilir. Ona yönelik, sandık dışında yapılmış herhangi bir müdahaleyi Hür Dava Partisi olarak kabul etmiyor, reddediyoruz" dedi.

Kültür Merkezi’nde Kur'an tilavetiyle başlayan kongreye çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve partili katıldı. Kongrede konuşan Yavuz, İslam’ı kendilerine referans alan bir muhalefet partisi olduklarını söyledi.

"Suriye’nin başında halkına zulmeden bir zalim var. Halkını inim inim inleten bir zalim var" diyen Yavuz, "Yüzbinlerce insan öldü, öldürüldü. Kundaktaki yavruların başları ezildi. İslami kurumlar birbirlerine cihat ilan etti. Siyonist İsrail dururken maalesef Müslümanlar birbirlerinin canlarını mallarını ve kanlarını birbirlerine helal gördüler. Bugün gelmiş olduğumuz aşamada, milyonlarca insan evini ve barkını terk etmiş, göç etmek zorunda kalmış" dedi.

Haberin Devamı

Yavuz 17-25 Aralık operasyonlarına değinerek, şunları kaydetti:

"Başta sayın Cumhurbaşkanının ailesi olmak üzere kendilerine engel teşkil ettiklerini düşündükleri bütün insanların mahrem mekanlarına görüntü ve ses kaydedici cihazlar yerleştirmiş ve bunun üzerinden şantaj yapmışlar'. İddia bu. Biz de onlar gibi 17-25 Aralık operasyonlarını, hükümete yönelik bir darbe girişimi olarak görüyoruz. Evet, hükümet eleştirilebilir. İcraatları yerden yere de vurulabilir. Ama halkın meşru oylarıyla seçilmiş bir hükümet, ancak halkın oylarıyla gidebilir. Ona yönelik, sandık dışında yapılmış herhangi bir müdahaleyi Hür Dava Partisi olarak kabul etmiyor, reddediyoruz."

Kongrede yapılan seçimle Hüda Par Bingöl İl Başkanlığı'na Hamdullah Tasalı yeniden seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!