Bingöl'de "Solar Enerji Projesi"

Güncelleme Tarihi:

Bingölde Solar Enerji Projesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 12:47

- Vali Taşapan: - “Meslek lisemizin, güneş enerjisini elektik enerjisine çevirecek bu projeyle kendi elektriğini üretecek olması bizleri memnun ediyor"

Haberin Devamı

BİNGÖL (AA) - Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, “Meslek lisemizin, güneş enerjisini elektik enerjisine çevirecek bu projeyle kendi enerjisini üretecek olması bizleri memnun ediyor" dedi.

Vali Taşyapan, "Solar Enerji Atölyesi’nin Kurulup İşletim, Bakım ve Onarım Modülünün Hazırlanması Projesi"nin yürütüldüğü Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Öğrencilerin atölye çalışmalarını yerinde inceleyen Taşyapan, okul müdürü Abdulselam Beğiç’ten, Solar Enerji Projesi ve okulun diğer çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Taşyapan, hazırlanan proje ile okulun elektrik ihtiyacının bir bölümünün karşılanacak olmasının son derece sevindirici olduğunu belirterek, projeyi hazırlayanlara teşekkür etti.

Kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda meslek liselerinin önemine işaret eden Taşyapan, "Bu projeyle hem ara elaman yetiştirilecek hem de toplum üretim konusunda bilinçlendirilecektir. Meslek lisemizin, güneş enerjisini, elektik enerjisine çevirecek bu projeyle kendi elektriğini üretecek olması bizleri memnun ediyor ve geleceğe daha bir güvenle bakmamızı sağlıyor. Ayrıca, okullarımızın sadece tüketen değil, üreten okullar olması da son derece önemlidir" dedi.

Haberin Devamı

Taşyapan, Türkiye'nin gelişmesindeki en büyük sermayesinin genç nüfusu olduğunu anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ancak gençlerimizin iyi yetişmeleri ve iyi eğitim almaları geleceğimiz için çok önemlidir. Eğitim kurumlarımızın her geçen gün gelişen teknolojiye ayak uydurmaları ve eğitimlerini bu doğrultuları vermeleri, öğrencilerimizin mesleki eğitimde aldıkları son bilgiler ile gelecekteki meslek yaşantılarına önemli katkılar sağlayacaktır. Bunu gerçekleştirebilmek içinde çok çalışmamız gerekmektedir."

Vali Taşyapan'ın okul ziyaretine, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, müdür yardımcıları Metin Suna ve Yusuf Tokuş da eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!