Bingöl’de günlük 120 ton çöp toplanıyor

Güncelleme Tarihi:

Bingöl’de günlük 120 ton çöp toplanıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 15:10

- Bingöl Belediye Başkanı Barakazi, belediye temizlik ekiplerince günlük 120 ton çöpün toplanarak depolama alanına taşındığını bildirdi.

Haberin Devamı

BİNGÖL (AA) - Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, belediye temizlik ekiplerince günlük 120 ton çöpün toplanarak depolama alanına taşındığını bildirdi.

Barakazi, yaptığı yazılı açıklamada, Bingöl kent merkezinde toplanan çöplerin 17 yıl boyunca sanayi bölgesine döküldüğünü ve 2013 yılında itibaren de çöplerin düzenli çöp depolama alanına taşındığını söyledi.

Bingöl Belediyeleri Çevre Hizmetleri Birliği tarafından yapılan Düzenli Çöp Depolama Alanı ile kentin çöp depolama sorunun çözüme kavuşturulduğunu belirten Barakazi, şunları kaydetti:

"Bingöl’de günlük olarak 120 ton, aylık 3 bin 600 ton, yıllık ise 43 bin 800 ton civarında çöp depolanıyor. 1 mühendis, 2 operatör, 3 kantarcı, 1 elektrikçi, 1 temizlikçi, 3 güvenlik görevlisi ile Düzenli Çöp Depolama Tesisi’nde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kamyonlarla şehir merkezinde toplanan çöpler depolama alanlarına naklediliyor. Kompaktör aracı ile sıkıştırılan çöpler düzenli depolanıyor. Ancak Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin atık sularının arıtılması veya kanalizasyon sistemine nakli hususu çözüm bekleyen bir sorun olarak duruyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!