Bingöl’de 3. Halk Eğitim Merkezleri Fuarı Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Bingöl’de 3. Halk Eğitim Merkezleri Fuarı Açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2015 12:49

BİNGÖL HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNDE MERKEZ VE 7 İLÇEDE AÇILAN KURSLARDA EĞİTİM GÖREN KURSİYERLERİN YAPTIĞI ÇALIŞMALAR, 3’ÜNCÜ HALK EĞİTİM MERKEZLERİ FUARI’NDA SANATSEVERLERİN BEĞENİSİNE SUNULDU.(YILMAZ ATAR BİNGÖL İHA)

Bingöl geneli Halk eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarda eğitim gören kursiyerin emekleri fuarda sergilendi.
Bingöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 2014-2015 eğitim öğretim döneminde merkez ve 7 ilçede açılan kurslarda eğitim gören kursiyerlerin yaptığı çalışmalar, 3. Halk Eğitim Merkezleri Fuarı’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Bingöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bahçesinde kurulan fuarın açılışına, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Bingöl Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Selahattin Akıncı ve kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
Halk eğitim merkezlerindeki kursların kadınlara yönelik olmasının isabetli olduğunu kaydeden Vali Köşger, "Hani derler ya ‘bir erkeği eğitirseniz, sadece bir kişiyi eğitmiş olursunuz ancak bir kadını eğitirseniz, önce bir aileyi sonra da bir toplumu eğitmiş olursunuz.’ Bu anlamda halk eğitim kursları toplumun gelişmesinde çok önemli işlevler ifa ediyor" dedi.
Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ise, yaygın eğitim olarak Bingöl’ün her yerinde olduklarını kaydederek, "Özellikle okulumuzun olmadığı köylerde bile, genç kızlarımızın, annelerimizin el işlerini hayranlıkla izledik. Özellikle günün ihtiyaçlarına göre kurslar açtık. Ecdadımızı anlamak, ecdadımızla bir bağlantı kurmak anlamıyla 8’e yakın Osmanlıca kursu açtık. Bu kursa yönelik yoğun bir talep var. Bingöl halkının ihtiyaçları neyse o yönde çalışma yapmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" diye konuştu.
Daha sonra konuşan Akıncı ise, 2014-2015 öğretim yılında il genelinde 167 genel kurs, 483 mesleki kurs ve 76 okuma yazma kursu olmak üzere toplamda 726 kurs açıldığını belirterek, "Bu kurslarımızda toplam 9 bin 393 kadın, 4 bin 604 erkek kursiyer başvurdu. Ayrıca 4 bin 864 açıköğretim lise öğrencilerine yönelik de hizmet vermekteyiz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından açılışı yapılan fuarın açılışını gerçekleştiren Vali Köşger ve beraberindekiler, stantları gezerek ürünleri inceledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!