Aile Eğitim Programı Devam Ediyor

Güncelleme Tarihi:

Aile Eğitim Programı Devam Ediyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2015 15:33

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BİNGÖL İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN AİLE EĞİTİMLERİ KAPSAMINDA 40 BAYAN KURSİYERE EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ (YILMAZ ATAR BİNGÖL İHA)

Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Aile Eğitim Programları’ kapsamında Kur’an Kursu’nda eğitim gören 40 bayana yönelik ‘Sadece İkimiz’ konulu eğitim semineri verildi.
Bingöl İller Bankası Sevgi Evleri (İBSE) Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü’nde görev yapan Psikolog Perihan Küçüköner ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nde görev yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Edip İpek tarafından il müftülüğüyle ortaklaşa hazırlanan ‘Ben Anneyim, Ben Kadınım Lütfen Beni Anlayın’ isimli proje dahilinde Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında Kültür Kur’an Kursu öğrencisi 40 bayana ‘Sadece İkimiz’ konulu seminer verildi.
Seminerde, birbirine vakit ayırmak neler kazandırır, ya bireysel bağımsızlık, sihirli reçete, peki ya çocuklar, ortak ilgi alanlarını keşfetmek konularına değinilerek aile hayatında ebeveynler arasındaki iletişim ve etkileşimin önemine vurgu yapıldı. Ebeveynler arasında yapılan faaliyetlerin çeşitliliği kadar verimliliğinin de önemli olduğuna değinilerek bayan katılımcıların konulara yorum yaparak aktif bir şekilde katılımları sağlandı.
Seminer sonunda bayanlardan gelen sorular açık ve anlaşılır bir şekilde cevaplandı ve uygulamanın pratik yöntemlerine değinildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!