Sokak hayvanlarına sıcak yuvalar

Güncelleme Tarihi:

Sokak hayvanlarına sıcak yuvalar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2015 11:04

- Bilecik'te, bir grup üniversite öğrencisi, sokak hayvanlarının soğuk havalarda telef olmasını önlemek için "Onlar da Üşüyor Kampanyası" başlattı - Gönüllü öğrenciler, köpük ve straforlardan yaptıkları yuvaları, içlerine yemler koyup kentte bazı bölgelere bıraktı - Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Koordinatörü Bağcı: "Soğuk havalarda üşüyen sokak hayvanları için geçici de olsa konaklayabilecekleri yuvalar yaparak misafir edilebilecek bilinç uyandırmayı hedefliyoruz. Türkiye'ye bunu yaymaya çalışıyoruz"

Haberin Devamı

BİLECİK (AA) - TARIK ŞAKAR - Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Toplum Gönüllüleri (TOG), sokak hayvanlarının kış koşullarını daha iyi ortamlarda geçirebilmesi amacıyla "Onlar da Üşüyor Kampanyası" kapsamında kentte bazı bölgelere köpük ve straforlardan yaptıkları yuvaları bıraktı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, son 30-40 yılın en çetin kış günlerinin yaşandığı ve hava sıcaklığının sıfırın altında seyrettiği kentte, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi TOG öğrencileri, sokaklarda yaşamak zorunda kalan sokak hayvanlara destek oluyor.

Gönüllülerden oluşan yaklaşık 50 kişilik grup, soğukta dışarıda kalan sokak hayvanları için "Onlar da Üşüyor" adlı kampanya başlattı. Sosyal medyada bu hayvanlara yem desteği verilmesi amacıyla video ve bilgi paylaşımında bulunan grup, "Sokak hayvanları için sokağa mama bırakıyorum" sloganıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi TOG Koordinatörü Ezgi Bağcı, sokaklarda soğuktan telef olan hayvanların görüntülerini izlediklerini ve bundan dolayı onlara yönelik proje geliştirmeye karar verdiklerini söyledi.

Projeyi bireyselden çok toplumsala dönüştürmeyi hedeflediklerini vurgulayan Bağcı, şöyle konuştu:

"Sosyal medyada hashtag'ler oluşturduk. Bunlardan en önemlisini de 'Onlar da Üşüyor Kampanyası' olarak lanse ettik. Bir hayvansever derneği ile köpük ve straforlardan yuvalar yaptık. Yuvalara yem koyarak bunları kentin bazı bölgelerine bıraktık. Vatandaşların bu konuda bilinçlenmesini istiyoruz. Soğuk havalarda ve zor koşullarda karın altında yiyecek bulamayan hayvanlar için yem ve su yardımı yapmalarını istiyoruz. Soğuk havalarda üşüyen sokak hayvanları için geçici de olsa konaklayabilecekleri yuvalar yaparak misafir edilebilecek bilinç uyandırmayı hedefliyoruz. Türkiye'ye bunu yaymaya çalışıyoruz. İnsanlarımız, yuvaların önüne mama bırakabilir. Böylece sokak hayvanları hem korunabilecekleri bir yuvaya sahip olur hem de aç kalmaz. Yuvaları koyabileceğimiz gönüllü bahçeler arıyoruz."

Gönüllülerden Emine Kara da vatandaşlardan daha fazla duyarlılık beklediklerini, herkesin bir kap yem ve su bırakarak projeye destek olabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Ayşenur Tiren ise sokakta kalmış hayvanlara ellerinden geldiğince yardım etmeye çalıştıklarını, durumu iyi olanların da sokakta kalmış hayvanları sahiplenmesi gerektiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!