Şanlıurfa Muhtarlar Derneği'nden Bilecik'e ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa Muhtarlar Derneğinden Bilecike ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2014 16:53

- Şanlıurfa Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Halil Haktankaçmaz ve üyeleri, Bilecik'te tarihi mekanları ziyaret etti

Haberin Devamı

BİLECİK (AA) - Şanlıurfa Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Halil Haktankaçmaz ve üyeleri, Bilecik'te tarihi mekanları ziyaret etti.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Pelitözü Gölpark'ta muhtarlarla bir araya gelişinde, Bilecik'in tarihi, coğrafi ve kültürel yapısı hakkında bilgi vererek, Osmanlı ve Osmanlı'nın kurulduğu topraklar olduğunu söyledi.

Bilecik'in en büyük zenginliğinin tarihi dokusu olduğunu ifade eden Vali Nayir, şunları kaydetti:

"Bilecik bölgenin küçük illerinden olmasına rağmen tarihi ve sanayi yönüyle ağırlığı daha fazladır. 300'e yakın sanayi tesisi var ve ağırlıklı olarak toprak sanayisi bulunuyor. Toprağımızdaki üç ana hammadde seramik yapımı için uygun. Büyükşehirlere yakın olma avantajını iyi kullanıyoruz. Üretilen ürünlerin çoğunluğu ihraç edilmektedir. İşsizliği olmayan bir şehrimiz. İşsiz varsa, işini beğenmeyenlerdir. Tarım olarak da zengin bir iliz. 4 ayrı coğrafi bölgede toprağı olan tek şehirdir."

Haberin Devamı

1994-1999 yılları arasında Şanlıurfa'da görev yaptığını anyatan Vali Nayir, "Bu tür geziler Bilecik'in tanınmasına vesile oluyor. Başka bölgeleri tanımak gerekir. Anadolu coğrafyasındaki diğer kültürleri de bilmek ve ufkumuzu genişletmemiz lazım. Gittiğiniz yeri hem tanıyorsunuz hem de bölgenizi tanıtıyorsunuz" dedi.

Dernek Başkanı Haktankaçmaz da Vali Nayir'in misafirperverliğinden büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Vali Nayir, ziyaret anısına heyete, Bilecik'i tanıtıcı çeşitli hediyeler verdi. Heyet daha sonra Şeyh Edebali Türbesi, Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi ile Dursun Fakıh türbesini ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!