Kalaycılık Artık İlgi Görmüyor

Güncelleme Tarihi:

Kalaycılık Artık İlgi Görmüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2015 13:31

BİLECİK’TE 3 SENEDİR KALAYCILIK YAPAN HAFİZE KAYA, MİLYONCULARIN ÇOĞALMASI İLE BİRLİKTE KALAY YAPTIRAN İNSANLARIN FAZLA KALMADIĞI SÖYLEDİ.

Bilecik’te 3 senedir kalaycılık yapan Hafize Kaya, ucuz mutfak malzeme satışlarının artması ile birlikte kalay yaptıran insanların fazla kalmadığı söyledi.
Bilecik merkez Şerifpaşa Camii’nin yanında 3 senedir kalaycılık yapan Hafize Kaya, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, satılan 10 TL’lik çaydanlıklar ve ucuz malzemeler yüzünden eskisi gibi fazla kalay yaptıran kalmadığını belirtti. Kaya, “Benim eşim başladı bu işe, ben ise 3 senedir bu işi yapıyorum. Çaydanlık tamiri, parlatma, emzik kaynatma gibi şeyleri yapıyoruz. Milyoncularda satılanlar demir esasında çaydanlıkların en iyisi fiyat olarak 50-60 TL’den başlıyor. Çünkü onlar el emeği ve daha kaliteli ürünler. 10 TL’lik ürünler ise mıknatısa değdiği zaman yapışıyor. İnsan kendisi de test edebilir mıknatıs değdirdiği zaman belli oluyor. Bilecik’te de çok kalay yaptıran oluyordu, ama eskisi gibi değil işler. Bir gün bize iş geliyorsa bazen 2 gün iş gelmiyor. Bu sıralarda da esnaf durgun. Şu sıralar tamir işleri biraz azaldı. Milyoncular da artık çoğaldı, ama herkes ekmek parasında. Esnaf esnafı her zaman tutmalıdır. Günlük gelir değişiyor, 20 TL 15 TL arası. Bir çaydanlığı 8 TL’ ye parlatıyoruz ama tabi müşteriyi kaybetmek istemediğimizden dolayı bazen indirim yapıyoruz. Devamlı gelen müşterilerimiz de var. İşin zorluğu yok tek zorluk işin olmaması. Yeri geliyor 3 hafta iş yapmadığımız zamanlar oluyor. Ev geçindirdiğimiz için zor oluyor. Bizim işimizin en güzel yanı ise öğrencilere yardım etmemiz “dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!