Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 14:13

- Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yıl dönümünde Bozüyük, Gölpazarı, Pazaryeri ve Osmaneli ilçelerinde anıldı

Haberin Devamı

BİLECİK (AA) - Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yıl dönümünde Bozüyük, Gölpazarı, Pazaryeri ve Osmaneli ilçelerinde törenle anıldı.

Bozüyük'te, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın seslendirildi. Daha sonra, Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi tarafından Halk Eğitim Merkezi'nde hazırlanan anma etkinliğine geçildi.

Okul Müdürü Murat Akgündüz, burada yaptığı konuşmada, Atatürk'ün, yeni Türkiye'yi dizayn ederken, tam bağımsız ekonomisi, ordusu ve eğitimi ile kalkınmanın olabileceğini inandığını ve tüm kurumları ebediyen var olacak bir Türkiye modeli kurgusuyla şekillendirdiğini dile getirdi.

Etkinlik, öğrenciler tarafından sahnelenen "Atatürk" adlı oratoryonun ardından, "Atatürk" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Haberin Devamı

Törenlere, Bozüyük Kaymakamı Köksal Şakalar, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Bozdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, daire müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

- Gölpazarı

Gölpazarı Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu, saat 09.05'te siren seslerinin çalınmasıyla saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen anma etkinliğinde konuşan Güner Orbay Sağlık Meslek Lisesi Tarih Öğretmeni Alkım Uygunlar, "Şüphesiz Atatürk, fikir, ideal ve eserleriyle bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza kadar en hakiki yol göstericimiz, aydınlığa çıkış yolumuzda kutup yıldızımız olmuştur. Onu yalnızca 10 kasımlarda anmamalıyız. Fikirleriyle ufkumuzda tutuşturduğu ateş, mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler asla unutmamalıyız" dedi.

Etkinlik, Jandarma Uzman Çavuş Zaim Erdin'in "Atatürk'ün askeri kişiliği" konulu konuşması, kompozisyon ve şiirlerin okunması, Güner Orbay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo ve sinevizyon gösterisi ile kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Haberin Devamı

Tören ve anma etkinliğine, Kaymakam Celalettin Taşkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mehmet Dinç, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

- Pazaryeri

Pazaryeri'nde ise Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törenlerde, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Pazaryeri Atatürk Ortaokulu'ndaki anma etkinliğine, Kaymakam Vekili Kadir Apaydın, Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş İlhan Canseven, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Şeyh Edebali Üniversitesi Pazaryeri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yardımcı Doç. Dr. Faruk Akın, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

Okul Müdür Vekili Özlem Özdemir, yaptığı konuşmada, Türk milleti için yeni bir devir açan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün genç yaşta farklı kişiliği, kültürü, çalışkanlığıyla dikkatleri üzerine çektiğini vurguladı.

Program, şiirlerin okunması, Atatürk'ün hayatını anlatan slayt ve öğrencilerin hazırladığı oratoryo gösterisiyle sona erdi.

- Osmaneli

Osmaneli'deki törenlerde ise Atatürk Anıtı'na çelenk sunan Kaymakam Edip Çakıcı ve beraberindekiler, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

Belediye Sosyal Hizmetler Salonu'nda, Osmaneli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan anma etkinliğine, Kaymakam Çakıcı, Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş Merdan Akbulut, Belediye Başkanı Münür Şahin, Cumhuriyet Savcısı Muhammed Sait Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Hicri Görgün, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

Osmaneli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Ayşegül Kocabaş, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!