Bilecik'te "Yaşama yol ver medya kampanyası"

Güncelleme Tarihi:

Bilecikte Yaşama yol ver medya kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 14:15

Haberin Devamı

BİLECİK (AA) - Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Yaşama yol ver medya kampanyası" kapsamında etkinlik düzenlendi.

Eğitimci Sezai Başol, Pazaryeri İlkokulunda düzenlenen etkinlikte, acil sağlık hizmetin, yurt genelinde en uç noktalara kadar yayılan ve kesintisiz olarak hizmet veren, il merkezlerinde Komuta Kontrol Merkezine bağlı olarak çalışan, tüm ilçelerde ve bazı önemli noktalarda kurulmuş istasyonlardan oluşan büyük bir sistem olduğunu anlattı.

Acil sağlık hizmetlerin amacının, acil sağlık hizmeti ihtiyacı oluşan vatandaşlara günün 24 saatinde ücretsiz olarak 112 Acil Çağrı Hattı'nın aranması halinde en kısa sürede ulaşmak ve en uygun şekilde tedavisinin yapılabileceği bir merkeze ulaştırmak olduğunu anlatan Başol, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Hastanın durumuna göre, iklim, coğrafi ve trafik gibi koşullar göz önüne alınarak, en uygun ambulans yönlendirilerek 112 Acil Sağlık hizmeti kentsel ve kırsal alanda yüzde 100 erişim ile sunulmaktadır. 112 Acil Sağlık Çağrı Merkezinin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesini amaçlayan 'Yaşama yol ver medya kampanyası' kapsamında okullarda eğitimler düzenlenmektedir. Bu kampanya ile toplumda bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. İlimizde 112'ye yapılan 200 bin aramanın 190 bini gereksiz aramalardan oluşmaktadır."

Kampanya kapsamında öğrencilere boyama kitabı, kalem ve silgi gibi promosyonların dağıtımının ardından, çocuklara ambulans gezdirilerek, tanıtımı yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!