Bilecikli Kadın Çiftçiler Türkiye’nin En Büyük Tarım Fuarında

Güncelleme Tarihi:

Bilecikli Kadın Çiftçiler Türkiye’nin En Büyük Tarım Fuarında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2015 12:28

KADIN ÇİFTÇİLER

Bilecikli kadın çiftçiler "15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü" münasebetiyle Bursa’da düzenlenen Tarım Fuarını ziyaret ettiler.
Bilecik İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü" münasebetiyle düzenlenen gezi kapsamında; Bilecik’teki kadın çiftçileri Türkiye’nin en büyük tarım fuarı organizasyonu olan Bursa Tarım Fuarına götürüldüler. Bursa Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarına, İl Müdürlüğünce görevli personelleri ile kent merkezi ve ilçelerdeki kadın çiftçiler katıldı. Gezi ekibi, ziyaret kapsamında Uluslararası Tarım Fuarında sergilenen sektörel yenilikleri yerinde inceleme fırsatı yakalayarak, yapılan gezide fuar alanını gezerek hem yenilikleri, hem farklı üretim desenlerini hem de tarımsal uygulamaları yerinde görme imkanı buldular. Kadın çiftçiler ayrıca, tarımsal alanda kullanılan teknolojik girdiler hakkında katılımcı firmalardan bilgiler aldılar.
“KADIN ÇİFTÇİLERİMİZİN BU ÖZEL GÜNLERİNE DEĞER KATMAK İSTEDİK”
Yapılan gez hakkında bilgi veren Bilecik İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, ülkenin tarımsal üretim, iş gücünde önemli payını kadın çitçilerin sağladığını belirterek, “"15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü" dolayısıyla kadın çiftçilerimizi 3 gün boyunca kurumumuza ait minibüs ile Bursa Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarına götürdük. İl Müdürlüğü olarak, kadın çiftçilerimizin bu özel günlerine değer katmak, tarım sektöründeki yenilikleri yerinde görerek tarımsal üretimlerine katkıda bulunmak amacıyla bu gezi programını organize ettik. Bu sayede kadın çiftçilerimiz tarımsal yenilikleri yerinde görme ve değerlendirme fırsatı buldular. Bu vesileyle tüm kadın çiftçilerimizin “15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü”nü kutluyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!