Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi, kayak sezonuna hazır

Güncelleme Tarihi:

Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi, kayak sezonuna hazır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2015 14:56

- Bayburt- Erzurum sınırında 2409 rakımlı Kop Dağı'nda yer alan Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nde kayak sezonu 17 Ocak Cumartesi başlayacak

Haberin Devamı

BAYBURT (AA) - Bayburt-Erzurum sınırında 2409 rakımlı Kop Dağı'nda yer alan Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nin, kayak sezonuna hazır olduğu bildirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nde yeterli kar yağmadığı için geçen yıl kayak yapılamadığını belirtti.

Önceki hafta etkili olan kar yağışının ardından kayak merkezinde kar kalınlığının 2 metreye ulaştığını ifade eden Karakaşoğlu, "Kar kalınlığı kayak yapmak için ideal. Kar yağışı sürücüler başta olmak üzere birçok vatandaşımıza zaman zaman zorluklar yaşatsa da kayak severlerimizi sevindirdi. Çünkü geçen yıl ilimizde yeterli kar yağışı olmadığı için kayak sezonunu açamamıştık. Tesislerimizdeki bakım ve onarım çalışmalarını tamamlayarak 17 Ocak Cumartesi günü itibarıyla kayak sezonunu başlatacağız" dedi.

Haberin Devamı

Karakaşoğlu, kar kalınlığının iyi seviyede olması nedeniyle Bayburt'ta kayak sezonunun mart sonuna kadar devam edeceğine inandığını da kaydederek, tüm kayak severleri Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezine beklediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!