Kazakistan heyeti Başkan Memiş'i ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Kazakistan heyeti Başkan Memişi ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 17:06

Kazakistan heyeti Başkan Memiş'i ziyaret etti

Haberin Devamı

BAYBURT (DHA) KAZAKİSAN’ ın önemli isimlerinden ve künyesinde şair, diplomat, bilim adamı ve yazarlık gibi meziyetler taşıyan Olcas Süleymanov, Türksoy Genel Sekreteri Dusen Kaseinov ve Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş’i ziyaret etti.

Konuklarına ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Memiş, Süleymanov, Kaseinov ve Ceylan’a teşekkür etti ve çalışmalarında başarı temennisinde bulundu. Süleymanov, Kaseinov ve Ceylan da gösterilen ilgiden ötürü memnuniyetlerini dile getirdi. Belediye Başkanı Mete Memiş ziyaretin anısına Olcas Süleymanov ile Dusen Kaseinov’a Bayburt taşından yapılmış biblolar hediye etti. Türksoy Genel Sekreteri Dusen Kaseinov ise Başkan Memiş’e, Dede Korkut’a ait kopuz’un tasvir edildiği bir biblo sundu.

Dede Korkut Türbesi ziyaret edildi

Ziyaretin ardından Bayburt Belediyesi'nden ayrılan Olcas Süleymanov, Dusen Kaseinov ve Alpaslan Ceylan, Başkan Mete Memiş’le birlikte Masat Köyü’nde Dede Korkut türbesini ziyaret ettiler. Başkan Memiş’ten türbe hakkında bilgi alan Kazak heyeti, türbede bir müddet daha incelemelerde bulunup dua etikten sonra Bayburt’tan ayrıldı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!