Bayburt'ta, "Bölge turizm buluşması" düzenlenecek

Güncelleme Tarihi:

Bayburtta, Bölge turizm buluşması düzenlenecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2014 15:01

- Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yıldız: "Bayburt'un var olan turizm zenginliği artık dünyaca tanınmaya başladı"

Haberin Devamı

BAYBURT (AA) - Bayburt Gazeteciler Cemiyetince Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından desteklenen "Turizm İnovasyonla Gelişir, Tanıtımla Büyür" projesi kapsamında 12 ilin katılımıyla bölge turizm buluşması düzenlenecek.

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayburt'un var olan turizm zenginliğinin artık dünyaca tanınmaya başladığını söyledi.

Kentin turizm değerlerini yenilikçi yöntemlerle tanıtılması ve toplumda farkındalık oluşturarak Bayburt'un turizmden elde ettiği gelirlerin arttırılması amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Yıldız, "Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Turgut Özdemir'in de katılımıyla 7-9 Kasım'da Bayburt'ta 12 ilin Gazeteciler Cemiyeti başkanları, Kültür ve Turizm müdürleri ve gazetecilerin katılımıyla bölge turizm buluşması düzenleyeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Yıldız, Bayburt'un kırsal turizm potansiyeli başta olmak üzere sahip olduğu iklim özellikleri, coğrafi konumu, topografik yapısı, tarihi ve kültürel geçmişiyle turizm açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bayburt'un var olan turizm zenginliği artık dünyaca tanınmaya başladı. Avrupa Konseyi 2014 Yılı Müze Ödülü'ne layık görülen Baksı Müzesi başta olmak üzere Bayburt Kalesi, Aydıntepe Yeraltı Şehri, Ulu Cami, Kop Kayak Merkezi gibi turizm değerlerimizin durumu, altyapı sorunları, tanıtımı, turizm değerlerinin pazarlanması ve turların organize edilmesi gibi çeşitli konularda çalışmalar yapacağız. Biz bu turizm çalışmasının Bayburt ve bölge turizmi için oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla Bayburt'ta turizmi geliştirmede en önemli hedef kitle Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki potansiyel turistlerdir. Bölge turizm buluşmasında alınan kararlar, ilgili illerin valiliklerine tavsiye niteliğinde de gönderilecek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!