Gercüş’te sırtlan kabusu

Güncelleme Tarihi:

Gercüş’te sırtlan kabusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2014 15:02

- Gercüş’ün dağ köyleri ve mezralararında sürülere saldıran sırtlanlar hayvan yetiştiricilerinin kabusu oldu.

Haberin Devamı

BATMAN (AA) - Gercüş’ün dağ köyleri ve mezralararında sürülere saldıran sırtlanlar hayvan yetiştiricilerinin kabusu oldu.

Hayvan yetiştiricisi Alaettin Özer, hayvanlarını telef eden sırtlanların insanlara da korku saldığını ve yöre halkının en büyük geçim kaynağı olan hayvancılığın tehdit altında olduğunu belirtti.

Yetkililerden yardım isteyen Özer, şöyle konuştu:

"Sırtlan popülasyonu nasıl arttı, bu sırtlanlar nereden geldi bilmiyoruz. Yetkililerin bu hususu araştırmasını istiyoruz. Telef olan hayvan sayısı ciddi boyutlara ulaştı. Sürülerimize dadanan sırtlanlar, en son 2 keçimi telef etti. Kendileri için kurduğum 3 tuzağı da bozdu. İnsanlar, sırtlan yüzünden tarlalarına, bahçelerine gidemez oldu. Vatandaşlar sırtlan ve kurt gibi hayvanların vurulamamasından dolayı mağdur durumda. Silah kullanamıyorsun, cezası var. Devlet vatandaşının can ve mal güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Mal canın yongasıdır. Bu meseleye bir çare bulunsun."

Haberin Devamı

Gercüş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri de, son zamanlarda, çevrede çizgili sırtlanlara sık rastlandığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!