‘Gaspıralı’ Ödülü Tokyo Camisine Verildi

Güncelleme Tarihi:

‘Gaspıralı’ Ödülü Tokyo Camisine Verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 18:33

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği’nce organize edilen İsmail Bey Gaspıralı Gazetecilik ve İnsan Hakları Özel Ödülü Tokyo Camisine verildi.
İsmail Bey Gaspıralı Gazetecilik ve İnsan Hakları Ödülleri Tokyo’da sahiplerini buldu. Tokyo Camii-Türk Kültür Merkezi’de Japonya’da Türk ve İslam medeniyetinin tanıtılması ve yaşatılması yönündeki başarılı çalışmalarından dolayı Gaspıralı Özel Ödülü İmam Muhammed Raşit Alas’a verildi. Türk halklarını birlik ve dayanışmaya çağıran yayınlarıyla tanınan İsmail Bey Gaspıralı anısına Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği’nce organize edilen İsmail Bey Gaspıralı Gazetecilik ve İnsan Hakları özel ödülü Japonya’nın başkenti Tokyo’da Türk Kültür merkezinde düzenlenen törenle verildi. Tokyo Camii-Türk Kültür Merkezi’de düzenlenen törene cami cemaatinin yanı sıra Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Cumhurbaşkanı Ahmet İgemberdi, Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Parlamento Başkanı Prof. Dr. Sultan Mahmut Kaşgarlı, Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başbakanı İsmail Cengiz ve çok sayıda parlamento üyesi katıldı.
Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan törende yaptığı konuşmada, “Asya’nın bu uzak noktasında başta güzel dinimiz İslamiyeti Japon halkına anlatan bu kurum aynı zamanda Türk medeniyetinin buradaki başarılı bir temsilcisidir. Gaspıralı Türk-İslam medeniyetinin uzak ülkelere ulaştırılmasını savunan bir düşünürdü. Jürimiz Tokyo’daki başarılı çalışmalarından dolayı kurumu ödüle layık gördü. Başta bu camii buraya yapanları anarken Muhammed Raşit Alas’ı başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum” dedi.
Muhammed Raşit Alas’a ödülünü Türk dünyasının önde gelen isimlerinden Hızırbek Gayretullah verdi. Alas ödülünü alırken yaptığı konuşmada, “Bu ödüle bizi layık gördüğünüz için teşekkür ediyoruz. Burada elimizden geldiğince burada tüm insanlara hizmet veriyoruz. Japonlara, Müslümanlara hizmet veriyoruz. Doğu Türkistanlı kardeşlerimize hizmet veriyoruz. Tekrardan bu ödül için teşekkür ediyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!