Bartın’dan Dünya’ya Altın Yumruk

Güncelleme Tarihi:

Bartın’dan Dünya’ya Altın Yumruk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2015 17:05

BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİ MİLLİ SPORCU NURETTİN DİLER DÜNYA KİCKBOKS ŞAMPİYONASINDA RUS RAKİBİNİ YENEREK ALTIN MADALYA KAZANDI

Bartın Üniversitesi öğrencisi milli sporcu Nurettin Diler, Sırbistan’da gerçekleştirilen Wako Büyükler Dünya Kickboks Şampiyonası’nda 57 kilogramda Rus rakibini devirerek dünya şampiyonu oldu.
Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencisi milli sporcu Nurettin Diler, Türkiye’nin 10 yıldır katıldığı Dünya Şampiyonası Büyük Erkekler Kick Light Contact müsabakalarında ilk altın madalyasını aldı. Sırbistan’ın Belgrat şehrinde gerçekleştirilen Wako Büyükler Dünya Kickboks Şampiyonası’nda Diler, 57 kilogramda rakiplerini net skorlarla devirerek dünya şampiyonu oldu. Birinci turda Sırbistan’dan Stefan Ljutic, çeyrek finalde Polanya’dan Marcin Nasiadko’yu ve yarı finalde İtalya’dan Edoardo Tranguillionu’yu 3-0’lık skorlarla eleyen Diler finale kaldı.
FİNALDE RUS RAKİBİNİ DEVİRDİ
Final karşılaşmasında Rusya’dan güçlü rakibi Shamil Guseinov ile karşılaşan milli sporcu Diler, bu karşılaşmayı da 3-0 kazanmayı bildi. Diler, elde ettiği şampiyonluk sonrası mutluluğunu dile getirerek, “Bartın Üniversitesi’nin spor salonlarında hocalarımın gözetiminde karşılaşmalara çok yoğun bir programda hazırlandım. Hocalarımdan ve antrenörlerimden aldığım destekle ülkemin bayrağını Sırbistan’da dalgalandırmak, İstiklal Marşı’nı okutmak beni çok mutlu etti. Bartın’a dönünce tekrar hazırlıklara başladık. Önümüzdeki yıl Avrupa Şampiyonalarında da altın madalyaya ulaşmak istiyorum” dedi.
Diler, 2008 yılında Hırvatistan’da Uluslararası Gençler Avrupa Şampiyonasında birincilik, 2012 yılında Romanya’da Avrupa Büyükler Kickboks Şampiyonasında ikincilik ve 2014 yılında Slovenya’da Avrupa Büyükler Kickboks Şampiyonasında ikincilik elde etmişti. Milli sporcunun bunun yanında yurtiçindeki müsabakalarda da birçok derecesi buluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!