Zeytinciler söz sahibi olmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Zeytinciler söz sahibi olmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 11:10

Zeytinciler söz sahibi olmak istiyor

Haberin Devamı

Fatih Emrah ERDOĞAN/EDREMİT (Balıkesir), (DHA)- EDREMİT Ziraat Odası Başkanvekili Ali Yılmaz Diker, zeytinliklerin sanayileşmeye açılmasına olanak sağlayan maddenin yasa tasarısından çıkarılmasını olumlu karşıladıklarını belirterek, bundan sonra kendilerinden görüş alınmasını istedi.
Türkiye'de günlerdir tartışılan ve zeytinlik sahaların kamu yararı görüldüğü takdirde sanayi yatırımlarına açılabilmesinin yoluna açacak olan yasa tasarısındaki madde geri çekildi. TBMM Sanayi Komisyonu'nda dün yapılan görüşme sonrası maddenin tasarıdan çıkarılması Türkiye'nin önemli zeytin üretim merkezlerinden Edremit Körfezi'nde olumlu karşılandı. Zeytincilik sektörünü yakından ilgilendiren tasarının 7'nci kez reddedildiğini hatırlatan Edremit Ziraat Odası Başkanvekili Ali Yılmaz Diker, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün, "Tasarı 17 kez daha gelebilir" sözlerini eleştirdi. Bu konunun ülke gündeminden düşmesini dileyen Diker, tasarının bir kez daha görüşülmesi halinde sektör olarak kendilerinin de söz sahibi olması gerektiğini söyledi. Tasarının aynı içerikle değil, sektör bileşenlerinin hazırladığı şekliyle son kez görüşülebileceğini belirten Diker, "Sayın Bakan, 7 kere gelmiş olan bu tasarı için 'bu ihtiyaç giderilmediği sürece bu yasa bundan sonra da 7, 17 hatta 27 defa gelebilir' diyor. Biz kendi görüşlerimizi sektör temsilcisi arkadaşlarla aramızda tartışacağız. Sonrasında isteklerimizi dile getirdiğimiz bir taslak hazırlayacağız. Bu taslağı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı veya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri ile paylaşacağız. Artık bu konuda belirleyici bir rol oynamak istiyoruz" dedi.
'BU KONU ÜLKE GÜNDEMİNDEN DÜŞMELİ'
Zeytin üreticileri olarak haklılıklarını her platformda dile getirmek adına her şeyi yaptıkları savunan Diker, "Sağ olsunlar komisyon üyeleri bu konuda zeytin üreticilerinin sesine kulak vererek ve sağduyulu davranarak bu yasayı torba yasadan çıkardı. Biz artık bu konunun ülke gündeminden düşmesinden yanayız. Ülkemiz birçok iç ve dış olaylara gebe. Bir de zeytinliklerle ilgili bu yasanın çıkarılarak gündem oluşturulması ve ülkede kaos yaratılmasına gönlümüz razı değil" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!