Yeni mezunlara yatırımcılık önerisi

Güncelleme Tarihi:

Yeni mezunlara yatırımcılık önerisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2016 15:07

Yeni mezunlara yatırımcılık önerisi

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Edremit ilçesinde yeni mezun öğrenciler için düzenlenen ‘Kariyer Günleri' programında konuşan Edremit Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Raif Sakin, "Benim babamın işyeri olsaydı, memur olmazdım. Ticaret güzel. Kendi işyerlerinizi açın, arkadaşlarınıza da iş verin" dedi.

Edremit ilçesinde dün (çarşamba) mezun olan öğrencilerin iş hayatlarına biran önce atılmaları için ‘Kariyer Günleri' programı düzenlendi. Etkinliğe Edremit Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Raif Sakin, İŞKUR Balıkesir Müdürü Nazım Balcı, Edremit SGK Müdürü Cuma Saygıner, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Vedat Kaya ile fabrika ve turizm temsilcileri katıldı. Toplantıda ilk konuşmayı yapan Edremit Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Raif Sakin, öğrencilere kendi işyerlerini açmalarını önerdi. Ticaretin önemli ve güzel olduğunu kaydeden Sakin, "Artık devletimizin çeşitli desteklemeleri mevcut. Birçok olanağı sizlere sunuyor. Benim babamın mesleği olsaydı ben memur olmazdım. Kendi işinizi kurmaya çalışın. Devlet desteklerinden faydalanın. Planlı, programlı şekilde işletmelerinizi açın ve mezun olan diğer arkadaşlarınıza da iş imkanı sağlayın" dedi.

Balıkesir İŞKUR Müdürü Nazım Balcı ise geçen yıl kentteki 17 bin kişinin işe yerleştirildiğini belirterek bin 495 kişinin İŞKUR aracılığıyla MEB bünyesinde çalışmaya başladığını ve aylık 2 milyon liralık ödeme yapıldığını kaydetti. İş arayanların internetteki bazı sitelerden önce İŞKUR'a gelmesini öneren Balcı, "İş hayatına hemen atılın. 3-4 yıl ötelemeyin. Bilgiler unutuluyor. Özellikle bazı erkek öğrenciler kısa dönem ya da yedek subay olarak askerlik yapmak için Açık öğretim fakültelerine yazılıyor. Okumayın demiyorum ama bir yandan mutlaka iş hayatınıza başlayın" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurumlar ve işyeri temsilcilerinin açtığı stantları gezen öğrenciler, işletmeler hakkında bilgi aldı. Fabrikaların tanıtımı yapılan ve iş başvurularının alındığı stantlarda bazı öğrenciler iş başvurularında bulundu.

Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!