Üniversite öğrencilerinden arazi çalışması

Güncelleme Tarihi:

Üniversite öğrencilerinden arazi çalışması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 22:48

Üniversite öğrencilerinden arazi çalışması

Haberin Devamı

BALIKESİR Üniversitesi (BAÜN) Fen Edebiyat Fakültesi (FEF) Coğrafya Bölümü 4. Sınıf öğrencileri, Arazi Çalışması Dersi kapsamında Balıkesir'in Susurluk ve Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçelerinde, Yrd. Doç. Dr. Hakan Önal gözetiminde incelemelerde bulundu.



Arazi Çalışması Gezisi'ne katılan 90 öğrenci, Susurluk Çaylak Şelalesi ve Mustafakemalpaşa Suuçtu Şelalesi'nin kaynak değerlerini yerinde inceledi. Arazi çalışmasında da bölgenin jeoloji, jeomorfoloji, iklim, bitki örtüsü, toprak, hidroloji, arazi degradasyonu, erozyon, nüfus, yerleşme ve ekonomik faaliyetler arasındaki ilişkilere yönelik değerlendirmeler yaptı. Uygulama çalışmasına Susurluk İlçe merkezinden başlandı. Şehrin adı ve kuruluş yeri ile ekonomik faaliyetleri hakkında bilgiler edinildi. Öğrenciler daha sonra Çaylak Şelalesi'ne gidip, şelale ve çevresinde alanın jeolojik özelliklerinden dolayı akarsuyun oluşturduğu özel şekilleri görme fırsatı buldu, bitki örtüsü hakkında ayrıntılı bilgiler derledi. Susurluk'taki çalışmanın ardından, Mustafakemalpaşa Suuçtu Şelale'sine giden öğrenciler, Çataldağ'ın genel özellikleri ve Çaylak Şelalesi çevresindeki gibi plütonizma sonucu şekillenmiş olan saha hakkında da bilgiler aldı. Şelalede 38 metre yüksekten düşen suyun yarattığı görsel şöleni aşağıdan ve şelalenin üzerinden izleyen öğrenciler sahanın oluşumu ve gelişimi ile arazi kullanımı konularında yöre halkından bilgi topladı.



Geleceğin coğrafyacıları arazi çalışmasını, 1954 yılında yapılan, 2008 yılında üretime ara veren, 2014 yılında modernize edilerek yeniden faaliyete geçirilen Suuçtu Hidroelektrik Santrali'ni ziyaret edip buradaki görevlilerden tesis hakkında bilgiler alarak tamamladı.

Hilmi DUYAR / BALIKESİR, (DHA)



FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!