TÜVTURK Balıkesir Koordinatörü Soyel:

Güncelleme Tarihi:

TÜVTURK Balıkesir Koordinatörü Soyel:
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2014 14:06

- "Balıkesir'de bize kayıtlı 56 bin traktör bulunuyor. Bu traktörlerden sadece 6 bininin muayenesi yapılmış durumda"

Haberin Devamı

BALIKESİR (AA) - TÜVTURK Balıkesir Koordinatörü Murat Soyel, Balıkesir'de kendilerine kayıtlı 56 bin traktör bulunduğunu belirterek, "Bu traktörlerden sadece 6 bininin muayenesi yapılmış durumda" dedi.

Soyel, Balıkesir Ziraat Odası tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen kırsal mahalle muhtarlarına yönelik traktör muayenesinin öneminin anlatıldığı seminerde, trafikteki muayenesiz araçların ciddi risk oluşturduğunu söyledi.

Özellikle çiftçilerin muayeneyi fazla önemsemediğini vurgulayan Soyel, şöyle konuştu:

"Balıkesir'de bize kayıtlı 56 bin traktör bulunuyor. Bu traktörlerden sadece 6 bininin muayenesi yapılmış durumda. Geriye kalan 50 bin traktör ise sağlıksız bir biçimde kullanılıyor. Türkiye genelinde de benzer durum yaşanıyor. Kurumumuz verilerine göre, Türkiye'de 5 milyon 134 bin araç muayenesiz. Bunlardan 1 milyon 700 bini traktör. Bazıları yıllardır muayene olmamış araçlar. Torba yasa kapsamında bu araçların muayeneleri düşük ücretlerle yaptırılabilecek. Sizlerden isteğimiz bunları çiftçilerimize iletmeniz."

Haberin Devamı

Soyel ayrıca Türkiye'de her yıl ortalama 2 bin 500 traktör kazası meydana geldiğini belirterek, bu kazalarda yaklaşık 300 kişinin yaşamını yitirdiğini vurguladı.

Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat da çiftçileri muayene konusunda uyararak, "Çiftçiler hem kendilerini ve yakınlarını hem de trafiğe çıkanları tehlikeye atıyor. Çiftçilerimiz traktörlerini bir an önce torba yasadan yararlanarak muayene ettirmeliler. Torba yasa ile uygun şartlarda muayeneler yapılabilecek. Üstelik gecikme cezalarında da indirimler uygulanacak" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!