Tez Olarak Hazırladığı Ayvalık Tarihi Kitabını Başkan Gençer’e Hediye Etti

Güncelleme Tarihi:

Tez Olarak Hazırladığı Ayvalık Tarihi Kitabını Başkan Gençer’e Hediye Etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2015 13:59

TEZ OLARAK HAZIRLADIĞI KİTABINI BAŞKAN GENÇER'E HEDİYE ETTİ.

Ege Üniversitesi Tarih Bölümü mezunu Turan Umut Atik okulda bitirme tezi olarak seçtiği Ayvalık tarihini içeren derlemelerinin yer aldığı bilgileri bir kitap olarak bastırıp Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’e hediye etti.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık tarihini araştıran Turan Umut Atik’i bu çalışmasından dolayı tebrik ederek, bu araştırmada Ayvalık Belediyesi olarak destek olduklarını, bu araştırmanın Ayvalık tarihine ışık tutacak bir kaynak olduğunu söyledi.
Gençer araştırmayı yapan genç tarihçi Turan Umut Atik!e çalışmalarından dolayı da teşekkür etti.
Atik, “Okulda bitirme tezi olarak Ayvalık tarihini hazırladım. Sağ olsun belediye başkanımız Rahmi Gençer’de destek verdi. Bu hazırladığım tezin bir nüshasını özel olarak bastırıp belediye başkanımıza takdim ettim. Toplam 1 buçuk yıl sürdü bu çalışma” dedi. Bu araştırmada
Ayvalık’ın ilk çağlardan günümüze kadar her türlü detayın yer aldığı sosyal, siyasi, kültürel olayları 5 bölüm halinde anlatıldığı araştırmada kaynak olarak İzmir Milli Kütüphanesi, İstanbul Milli Kütüphanesi, Balıkesir Salnamesi, Milli Eğitim Bakanlığı kayıtları ve Ayvalıklı yazar Ahmet Yorulmaz’ın araştırmalarından faydalanıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!